Νέα πρόκληση Ακάρ: Η Ελλάδα να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ AP

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Χουλουσί Ακάρ, με "φόντο" τη μικρασιατική καταστροφή. Καλεί την Ελλάδα... "να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες".

Συνεχίζεται η προκλητική ρητορική της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, με τον Τούρκο υπουργό Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να καλεί την Ελλάδα να μάθει από την ιστορία (της Μικρασιατικής Καταστροφής) και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σε ειδική τηλεοπτική δημοσιογραφική εκπομπή με τίτλο «Η Ανατολία ρωτάει» πως παρά την έκκληση της Τουρκίας για διάλογο, ορισμένοι πολιτικοί, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, συνέχισαν να αυξάνουν τις ενέργειες και τις συζητήσεις τους με προκλητικό τρόπο, σύμφωνα με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Συμπλήρωσε λέγοντας ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος, τονίζοντας πως: «Ελπίζουμε ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα γίνει μια θάλασσα φιλίας αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας και μπορούμε να το κάνουμε και αυτό».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην 100η επέτειο από τη «Μεγάλη Νίκη» (όπως ονομάζεται στην Τουρκία η Μικρασιατική Καταστροφή) τονίζοντας πως οι Τούρκοι τότε σταμάτησαν «την άθλια απόπειρα εισβολής και τις θηριωδίες στην Ελλάδα πριν από έναν αιώνα», απειλώντας την Ελλάδα να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK