Νέα πρόκληση του Kanye West: “Ο George Floyd πέθανε από υπερβολική δόση” – Μήνυση από την οικογένειά του

Νέα πρόκληση του Kanye West: “Ο George Floyd πέθανε από υπερβολική δόση” – Μήνυση από την οικογένειά του
Kanye West ap

Ο Kanye West ισχυρίστηκε ότι ο George Floyd πέθανε από υπερβολική δόση φαιντανύλης σε ένα podcast, προκαλώντας την οργή της οικογένειας του νεκρού, που συνοδεύτηκε από αγωγή ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η μητέρα της κόρης του Τζορτζ Φλόιντ (George Floyd), Ρόξι Ουάσινγκτον, κατέθεσε μήνυση κατά του ράπερ Κάνιε Γουέστ (Kanye West) ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά τις εξοργιστικές του δηλώσεις ότι ο Φλόιντ πέθανε από κατάχρηση ναρκωτικών και όχι επειδή τον δολοφόνησε αστυνομικός.

Η παραπάνω κίνηση έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς από ανάλογες, προκλητικές κινήσεις του γνωστού ράπερ, με ρατσιστικό και συνωμοσιολογικό πρόσημο, όπως μετά την αποχώρηση από την επίδειξη πασαρέλας Burberry S/S 2022 κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 στο Λονδίνο της Αγγλίας.

Το περασμένο Σάββατο, στο podcast Drink Champs, ο West, ο οποίος άλλαξε και επίσημα το όνομά του σε Ye, ισχυρίστηκε ότι ο Floyd πέθανε από υπερβολική δόση φαιντανύλης. Στην ίδια συνέντευξη, η οποία έκτοτε κατέβηκε από το YouTube, ο West έκανε επίσης αντισημιτικά σχόλια.

Ο επικεφαλής ιατροδικαστής της κομητείας Χένεπιν, δρ Άντριου Μπέικερ, κατέγραψε ως ανθρωποκτονία τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, αναφέροντας ότι η καρδιά του 46χρονου σταμάτησε καθώς η αστυνομία τον είχε ακινητοποιήσει και πίεζε τον λαιμό του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Τον Μάιο του 2020, ο θάνατος του Floyd προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και τροφοδότησε μια παγκόσμια συζήτηση για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ, αφού ο λευκός αστυνομικός της Μινεάπολης Derek Chauvin πίεσε το γόνατό του στον λαιμό του άοπλου μαύρου άνδρα για συνολικά εννέα λεπτά και 29 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια σύλληψης έξω από ένα παντοπωλείο Cup Foods.

Τον Απρίλιο του 2021, ο Chauvin κρίθηκε ένοχος για τρεις κατηγορίες δολοφονίας και ανθρωποκτονίας και τώρα εκτίει δύο ταυτόχρονες ποινές φυλάκισης άνω των 22 ετών. Τρεις άλλοι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό έλαβαν ελαφρύτερες ποινές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα