Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου από τα Κατεχόμενα

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου από τα Κατεχόμενα
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών. Επικοινωνία Μητσοτάκη - Αναστασιάδη, ενόψει της πενταμερούς για το Κυπριακό.

Επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό στις αρχές Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, προκλητικός εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στα Κατεχόμενα.

“Πήγαμε στο πεδίο και κάναμε τη σημαία μας να κυματίζει στην ανατολική Μεσόγειο. Και τώρα όλοι έχουν μάθει πώς να συνεργάζονται με την Τουρκία και τώρα είπαμε ότι το τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι ανοιχτό σε όλους, αν έχετε αυτοπεποίθηση, ελάτε και καθίστε γύρω του, ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε, να διαπραγματευτούμε τα πάντα και κάποιοι λένε ‘και γιατί να διαπραγματευτείτε, είναι συμβιβασμός’. Όχι. Στη διπλωματία, η διαπραγμάτευση δε συνιστά συμβιβασμό”, είπε.

Ενώ συνέχισε: “Εάν είστε δίκαιοι, εάν έχετε αυτοπεποίθηση, αν έχετε πίστη στον εαυτό σας, θα καθίσετε στο τραπέζι και θα μιλήσετε, θα αναλύσετε τα πάντα με λεπτομέρεια και θα διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας, καθώς είστε δίκαιοι”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα