Νέα Υόρκη: Έκκληση Κουόμο για αύξηση των διαγνωστικών τεστ

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθεί την ενημέρωση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο
Ο Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθεί την ενημέρωση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο AP PHOTO/PATRICK SEMANSKY

Οριακή αύξηση των θανάτων με 481 νέους στη Νέα Υόρκη και με τον Άντριου Κουόμο να προαναγγέλλει το αίτημα για αύξηση των διαγνωστικών τεστ προς τον Ντόναλντ Τραμπ.

Με βάση τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο οι θάνατοι αυξήθηκαν οριακά το προηγούμενο 24ωρο φτάνοντας τους 481, ενώ μία μέρα νωρίτερα είχαν καταγραφεί 478 νεκροί. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς μειώθηκαν κατά 100 (από 32 την Κυριακή) ενώ οι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία φτάνουν συνολικά τους 16.076, από 16.103 μία ημέρα νωρίτερα.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, στην ενημέρωση της Τρίτης δήλωσε ότι σχεδιάζει "να πει την αλήθεια" στη συνάντηση που πρόκειται να έχει την Τετάρτη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αντικείμενο της οποίας θα είναι η κρίση του κορονοϊού, ενώ ταυτόχρονα θα ζητήσει τη βοήθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να αυξηθούν οι διαγνωστικές εξετάσεις.

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Κουόμο εξήγησε επίσης ότι θα ακολουθήσει μια προσέγγιση σε τοπική κλίμακα σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και των σχολείων στην Πολιτεία. Όπως σημείωσε, παρατηρούνται διαφορετικά επίπεδα μόλυνσης και διαφορετικές συνέπειες από τον κορονοϊό, ανάλογα με την περιοχή.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης είπε ότι αναμένει η συνάντηση της Τετάρτης με τον Τραμπ να επικεντρωθεί στο πώς θα συνεργαστούν οι Πολιτείες με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τη διενέργεια των τεστ. Πρόσθεσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να είναι εκείνη που θα συντονίσει την προμήθεια υλικών από το εξωτερικό για τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, ΗΠΑ, Τραμπ
SHARE:

24Media Network