Νέα Υόρκη: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία του ομογενούς Γ. Ζαπάντη

Νέα Υόρκη: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία του ομογενούς Γ. Ζαπάντη
Η κηδεία του Γιώργου Ζαπάντη glomex

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας του Ελληνοαμερικανού, που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας. Το μήνυμα του κ. Ελπιδοφόρου.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης έγινε την Δευτέρα (29/06) στη Νέα Υόρκη η κηδεία του ομογενούς, που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας. Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, ο οποίος ανέλαβε και τα έξοδα της κηδείας.

Στην επικήδεια ομιλία του, ο κ. Ελπιδοφόρος ήταν ανθρώπινος, συγκινητικός, στέλνοντας και πάλι ηχηρά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. “Αποχαιρετούμε ένα νέο παιδί. Ένα παιδί της ομογένειας, που ένας σκληρός παραλογισμός το στέρησε από την οικογένειά του. Σαν κοινότητα και σαν αμερικανική κοινωνία είμαστε θυμωμένοι για την αδικία που συνέβη” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ότι πολλοί ομογενείς αναφέρθηκαν στην απουσία εκπροσώπων της ελληνοαμερικανικής κοινότητας αλλά και Ελληνοαμερικανών πολιτικών, που εκλέγονται στην συγκεκριμένη περιφέρεια. Εξέφρασαν το παράπονό τους και την πικρία τους για το γεγονός ότι γίνονται κινητοποιήσεις μόνο για τους μαύρους που χάνουν τη ζωή τους από την υπερβολική αστυνομική βία και όχι για αντίστοιχα περιστατικά που αφορούν Ελληνοαμερικανούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα