Νέα Ζηλανδία: Πρώτος θάνατος από τη μετάλλαξη Δέλτα

Νέα Ζηλανδία: Πρώτος θάνατος από τη μετάλλαξη Δέλτα
Τεστ κορονοϊού στη Νέα Ζηλανδία 2021 @ Jason Oxenham/New Zealand Herald / AP IMAGES

Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος εξαιτίας της COVID-19 στο τρέχον ξέσπασμα της πανδημίας στη Νέα Ζηλανδία, την χώρα που έχει ελάχιστους θανάτους από κορονοϊό.

Οι υγειονομικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της COVID-19 κατά τη διάρκεια του τρέχοντος ξεσπάσματος της πανδημίας του νέου κορονοϊού, που αποδίδεται στην πολύ πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα, καθώς και 20 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Η γυναίκα που υπέκυψε εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 ήταν πάνω από 90 ετών και είχε αρκετές υποκείμενες παθήσεις, διευκρίνισαν οι αρχές σε ανακοίνωσή της. Πρόκειται για τον 27ο θάνατο που καταγράφει η χώρα από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όλα τα νέα κρούσματα που διαγνώστηκαν εντοπίστηκαν στο Όκλαντ, το επίκεντρο της τρέχουσας κρίσης.

Η Νέα Ζηλανδία ήταν πρακτικά απαλλαγμένη από τον ιό για αρκετούς μήνες φέτος και δεν επέβαλε κανένα περιοριστικό μέτρο προτού η πρωθυπουργός ανακοινώσει τον Αύγουστο lockdown σε όλη τη χώρα των 5 εκατομμυρίων κατοίκων μετά τον εντοπισμό του αρχικού κρούσματος του τρέχοντος ξεσπάσματος, στο Όκλαντ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version