Ερντογάν: “Η Ελλάδα πνίγει μετανάστες, εμείς τους σώζουμε γιατί είμαστε μουσουλμάνοι” – Έντονη αντίδραση Αθήνας

Ερντογάν: “Η Ελλάδα πνίγει μετανάστες, εμείς τους σώζουμε γιατί είμαστε μουσουλμάνοι” – Έντονη αντίδραση Αθήνας
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2022 Darko Bandic/AP

Ότι η Ελλάδα πνίγει μετανάστες ενώ η Τουρκία τους διασώζει τηρώντας τις επιταγές του Ισλάμ, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθήνας.

Νέες ακραίες κατηγορίες κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την διαχείριση του μεταναστευτικού. Ο Ερντογάν συνέχισε τις ρητορικές ακρότητες, εμμένοντας στα περί εγκλημάτων της Ελλάδας και κάνοντας λόγο αυτή τη φορά για την Ελλάδα που “θάβει” μετανάστες στο Αιγαίο, σε αντιδιαστολή με την Τουρκία που τους διασώζει ακολουθώντας τις επιταγές του Ισλάμ.

“Παρακολουθούμε πώς θάβουν αυτούς τους αθώους, καημένους τα ελληνικά πλοία στη θάλασσα. Στο Αιγαίο, πώς τους θάβουν στη Μεσόγειο, Έτσι; Τα παρακολουθούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ και υποστήριξε ότι η τούρκικη πλευρά είναι εκείνη που διασώζει τους μετανάστες καθώς ως μουσουλμάνοι, “εκπληρώνουν τις απαιτήσεις του ισλάμ”.

“Λοιπόν, φωνάζει ο κόσμος για αυτό; Όχι. Οι φρεγάτες μας τρέχουν, τους προλαβαίνουν και τους σώζουν από τη θάλασσα. Διότι είμαστε μουσουλμάνοι. Και εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του Ισλάμ”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπ. Μετανάστευσης: Η Τουρκία επιδιώκει ανταλλάγματα

Οργισμένη ήταν η απάντηση κύκλων του υπουργείου Μετανάστευσης στις κατηγορίες Ερντογάν. Καλούν την Τουρκία να αποτρέπει τις παράνομες μεταναστευτικές ροές και να εφαρμόζει το διεθνές Δίκαιο, αντί να πιέζει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της για να μπορεί να “διαπραγματευτεί και πάλι με ανταλλάγματα”.

“Η Τουρκία αντί να αποτρέπει επικίνδυνες και παράνομες μεταναστευτικές ροές, αντί να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και την Κοινή Δήλωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα της. Ώστε να μπορέσει και πάλι να διαπραγματευτεί ανταλλάγματα.

Όμως η Ελλάδα θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα να φυλά τα σύνορα της, με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα