Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ: “Έχουμε κάνει τα σχέδιά μας για το Αιγαίο”

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ: “Έχουμε κάνει τα σχέδιά μας για το Αιγαίο”
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ AP

Τη συνεκμετάλλευση του πλούτου στο Αιγαίο επανέφερε σε συνέντευξή του ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας που επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη. "Με εξοπλισμούς και συμμαχίες, η Ελλάδα δεν πάει πουθενά".

Στο στόχαστρο του Χουλουσί Ακάρ βρέθηκαν για ακόμα μία φορά η Ελλάδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας να χαρακτηρίζει “αγενή” τον πρωθυπουργό και μοιράζεται τα… σχέδια της χώρας του για το Αιγαίο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό κανάλι “Haber Global”, ο Ακάρ εξέφρασε την πεποίθηση πως οι ΗΠΑ “θα πάρουν τη σωστή απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη τις σχέσεις με την Τουρκία και τα συμφέροντα της χώρας τους” για τα F-16, ενώ σχετικά με την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη “αγενή” και στη συνέχεια πρόσθεσε:

“Έχουμε κάνει τα σχέδιά μας στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει πουθενά με εξοπλισμούς, ούτε με συμμαχίες. Παρά τις παραβιάσεις και τις παρενοχλήσεις, εμείς λέμε να μιλήσουμε και να λύσουμε το πρόβλημα ειρηνικά. Θέλουμε ειρήνη, αλλά κανείς δεν πρέπει να το αντιλαμβάνεται αυτό ως αδυναμία”.

Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε πως “δεν θα αφήσουμε να παραβιάσουν τα δικαιώματά μας. Έχουμε απόλυτο δίκιο. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας και είμαστε ικανοί για αυτό. Ας καθίσουμε να μιλήσουμε. Ας επωφεληθούν εξίσου οι χώρες μας από τα πλούτη του Αιγαίου”.

Οι προκλητικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ πάντως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού, αναφερθείς στο Κυπριακό, χαρακτήρισε την εισβολή στην Κύπρο “ειρηνευτική επιχείρηση”, λέγοντας ότι “πλέον βλέπουμε πως η χώρα ζει ειρηνικά”, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχουν δύο “κυρίαρχα και ανεξάρτητα κράτη”, με την Τουρκία “εγγυήτρια”.

Τέλος, στάθηκε και στα σχόλια της Τίνεκε Στρικ των Πρασίνων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τις επαναπροωθήσεις, τονίζοντας πως “το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε περισσότερα στον Μητσοτάκη από όσα λέμε εμείς. Τον κατηγόρησαν ότι λέει ψέματα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα