Νέες μειώσεις φόρων υπόσχεται ο Μακρόν που θέλει από τους Γάλλους “να δουλεύουν περισσότερο”

Νέες μειώσεις φόρων υπόσχεται ο Μακρόν που θέλει από τους Γάλλους “να δουλεύουν περισσότερο”
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν AP

Με τα "κίτρινα γιλέκα" να μην το βάζουν κάτω, ο Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε ακόμη περισσότερες μειώσεις φόρων. Παράλληλα όμως κάλεσε τους Γάλλους να δουλεύουν περισσότερο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε την Πέμπτη να προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις φόρων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι Γάλλοι θα πρέπει να εργαστούν περισσότερο, καθώς παρουσίασε την απάντησή του στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις μηνών που θέτουν υπό αμφισβήτηση τη διακυβέρνησή του.

Δύο χρόνια στον προεδρικό θώκο κι ο Μακρόν βρίσκεται υπό πίεση προκειμένου να εφαρμόσει πολιτικές που θα κατευνάσουν τις κινητοποιήσεις του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», διάρκειας ήδη 5 μηνών, αφού μια πρώτη δέσμη μέτρων, ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, τον περασμένο Δεκέμβριο δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επισήμανε πως θέλει μια «σημαντική» μείωση στο φόρο εισοδήματος για τη μεσαία τάξη, που θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από την περιστολή των κυβερνητικών δαπανών και την κατάργηση ορισμένων επιστροφών φόρων για τις επιχειρήσεις, όμως οι Γάλλοι θα πρέπει, επίσης, να εργαστούν περισσότερο.

«Οι Γάλλοι πρέπει να εργάζονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα διότι ζουν περισσότερα χρόνια» τόνισε, προσθέτοντας πως θέλει να αυξήσει τον χρόνο που οι Γάλλοι καλούνται να συμβάλουν στο συνταξιοδοτικό σύστημα, προτού συνταξιοδοτηθούν.

Όπως σημείωσε, οι επιπλέον μειώσεις φόρων θα μπορούσαν να ανέλθουν στο ποσό των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αν και ο αριθμός των διαδηλωτών μειώθηκε μετά την κορύφωσή αυτών τον Νοέμβριο, το περασμένο Σάββατο σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία για 23ο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο.

Η απάντηση του Γάλλου προέδρου είναι καρπός του τρίμηνου εθνικού διαλόγου, που διεξήγαγε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Μακρόν συζήτησε θέματα όπως η υψηλή φορολογία έως η δημοκρατία στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα