Νέες προκλήσεις από την Τουρκία: Διανέμει Non Paper για τις διεκδικήσεις της Ελλάδας και τα pushbacks στο Αιγαίο

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία: Διανέμει Non Paper για τις διεκδικήσεις της Ελλάδας και τα pushbacks στο Αιγαίο
Τούρκος πολίτης Francisco Seco/AP Photo

Το δισέλιδο Non Paper με τις κατηγορίες της Τουρκίας για παραβιάσεις ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, τις διεκδικήσεις της Ελλάδας, αλλά και την "απάνθρωπη μεταχείριση της χώρας των μεταναστών, χρησιμοποιώντας τον όρο "pushbacks".

Νέα έκταση παίρνουν οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μετά το απόρρητο τούρκικο non paper που διακινεί η Άγκυρα στις ξένες πρεσβείες για να στηρίξει τις θέσεις και διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.

Όπως μετέδωσε το OPEN, στο δισέλιδο έγγραφο που διανέμει η Τουρκία στις ξένες πρεσβείες, κατηγορεί την Αθήνα ότι απειλεί για μονομερή επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια ενώ είναι γνωστό ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά της Ελλάδας η επέκταση των χωρικών υδάτων.

Σε άλλο σημείο του, η Άγκυρα υποστηρίζει ότι γίνονται παραβιάσεις από τα ελληνικά μαχητικά, τη στιγμή που το Πεντάγωνο έχει καταγράψει δεκάδες παραβιάσεις καθημερινά από τουρκικά μαχητικά.

Επιπλέον, στο ίδιο έγγραφο η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται για τις βάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι στην Ελλάδα, ότι στρέφονται εναντίον της Τουρκίας, ενώ η Αθήνα επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι η ελληνοαμερικάνικη αμυντική συμφωνία δε στρέφεται εναντίον κανενός.

Τέλος, κατηγορεί την Αθήνα για επιστροφή μεταναστών χρησιμοποιώντας τον όρο pushbacks και για “απάνθρωπη μεταχείρισή τους”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα