Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Απειλεί να βγάλει το Γιαβούζ στη Μεσόγειο

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Απειλεί να βγάλει το Γιαβούζ στη Μεσόγειο
Το γεωτρύπανο Γιαβούζ AP

Την έξοδο του γεωτρύπανου Γιαβούζ στη Μεσόγειο προανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος. "Σύντομα θα επιστρέψει στο πεδίο δράσης για να ξεκινήσει γεωτρήσεις".

Νέες προκλήσεις από τον Ρετζέρ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προανήγγειλε την έξοδο του γεωτρύπανου Γιαβούζ στη Μεσόγειο.

Μιλώντας σε τελετή που είχε θέμα την ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για αποκλειστική απόφαση της χώρας του η οποία “δεν ενδιαφέρεται ποιος θα πει τι”, η οποία προετοιμάζει το γεωτρύπανο για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο:

“Θα κάνουμε άλλη μια κίνηση στη Μεσόγειο. Το πλοίο μας Γιαβούζ βρίσκεται για συντήρηση στο λιμάνι Τάσουτζου. Με τη βοήθεια του Θεού σύντομα θα επιστρέψει στο πεδίο δράσης του για να ξεκινήσει γεωτρήσεις”, είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Εν συνεχεία, ξεκαθάρισε πως η Τουρκία δεν ακούει τι λένε άλλοι για τις έρευνες της: “Τώρα πια με τα δικά μας πλοία κάνουμε σεισμικές έρευνες όπως και γεωτρήσεις . Κι όταν τα κάνουμε αυτά, δεν αναρωτιόμαστε «ποιος θα πει τι». Διότι από εδώ και πέρα έχει σημασία το τι λέμε εμείς. Η απόφαση είναι δική μας”

Την ίδια ώρα, ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, έδωσε συνέχεια στις προκλήσεις της γειτονικής χώρας, σχολιάζοντας στην εφημερίδα Ηurriyet: “Βλέπουμε το διεθνές δίκαιο. Τι λέει η Λωζάνη; Τα νησιά δεν μπορούν να τα στρατιωτικοποιήσουν. Όμως, βλέπετε ότι τα έχουν στρατιωτικοποιήσει. Σε ποιο μέρος του κόσμου υπάρχουν στο ίδιο σημείο χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια. Σκεφτείτε ένα νησί. Λένε ότι έχουν 6 μίλια χωρικά ύδατα σε αυτό το νησί. Αλλά προσπαθούν να δηλώσουν εναέριο χώρο 10 μίλια, στο ίδιο νησί. Πού υπάρχει δίκαιο και δικαιοσύνη σε αυτό; Δεν επιτρέπουμε αυτό το τετελεσμένο, Δεν υπερασπιζόμαστε τίποτα άλλο από τα δικαιώματά μας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα