Νέες συγκρούσεις και επεισόδια στην Αλβανία

Ενταση στα Τίρανα και την Πέμπτη
Ενταση στα Τίρανα και την Πέμπτη AP

Για μία ακόμη μία ημέρα διαδηλωτές στα Τίρανα συγκρούστηκαν σώμα με σώμα με την αστυνομία. Διαψεύδεται ότι ο Εντι Ράμα νοσηλεύεται με πρόβλημα υγείας στο εξωτερικό.

Με συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση οπαδών της αντιπολίτευσης την Πέμπτη στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, στα Τίρανα.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στο κτίριο της Βουλής και στη συνέχεια επιχείρησαν να εισβάλουν σε αυτό αλλά εμποδίστηκαν από την αστυνομία που έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

ADVERTISING

Από το μπλοκ των διαδηλωτών εκσφενδονίστηκαν κατά των δυνάμεων της τάξης πέτρες και άλλα αντικείμενα. Η αστυνομία έκανε προσαγωγές ατόμων προκαλώντας την αντίδραση των διαδηλωτών που κατευθύνθηκαν στο κτίριό της αξιώνοντας την απελευθέρωσή τους.

Πηγές της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης, που οργανώνει τις κινητοποιήσεις, ανέφεραν ότι αυτές θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν μέχρις ότου παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και προκηρυχθούν εκλογές.

Μέσα ενημέρωσης των Τιράνων μετέδωσαν ότι ο κ. Ράμα μεταφέρθηκε εκτάκτως για λόγους υγείας στο εξωτερικό όπου και νοσηλεύεται. Η πληροφορία ωστόσο δεν είχε επιβεβαιωθεί από κυβερνητική πηγή.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλβανία
SHARE:

24Media Network