Νεκρός 35χρονος από αστυνομικά πυρά. Οι γείτονες μάταια φώναζαν 'είναι κωφός'

People arrive at the home of Magdiel Sanchez, the site of an officer involved shooting, in Oklahoma City, Wednesday, Sept. 20, 2017. Oklahoma City police officers who opened fire on a man who was approaching them holding a metal pipe didn't hear witnesses yelling that the man was deaf, police Capt. Bo Mathews said at a news conference. (AP Photo/Sue Ogrocki)
People arrive at the home of Magdiel Sanchez, the site of an officer involved shooting, in Oklahoma City, Wednesday, Sept. 20, 2017. Oklahoma City police officers who opened fire on a man who was approaching them holding a metal pipe didn't hear witnesses yelling that the man was deaf, police Capt. Bo Mathews said at a news conference. (AP Photo/Sue Ogrocki) AP

Οι δύο αστυνομικοί έριξαν ταυτόχρονα, ο ένας με όπλο και ο άλλος με τέιζερ, μπροστά στα μάτια των γειτόνων του θύματος, οι οποίοι τους φώναζαν ότι είναι κωφός

Νέο περιστατικό με αθώο πολίτη να πέφτει νεκρό από αστυνομικά πυρά, σημειώθηκε στις ΗΠΑ, προκαλώντας για μία ακόμα φορά ξεσηκωμό.

Ο 35χρονος Μάγκντιελ Σάντσεθ σκοτώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Οκλαχόμα. Πλησίαζε δύο αστυνομικούς, που ερευνούσαν στην περιοχή για ένα περιστατικό που είχε συμβεί νωρίτερα, κρατώντας έναν μεταλλικό σωλήνα. Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ, χωρίς να δώσουν σημασία στις φωνές των γειτόνων που τους έλεγαν ότι "δεν μπορεί να σας ακούσει, είναι κωφός".

Ο Σάντσεθ χτυπήθηκε από απόσταση περίπου 4,5 μέτρων, μπροστά στα μάτια σχεδόν 12 γειτόνων του. Σύμφωνα με μάρτυρες, οι αστυνομικοί τον χτύπησαν ταυτόχρονα, ο ένας με όπλο και ο άλλος με τέιζερ.

"Μπορεί να 'κλειδώσεις' στον άνθρωπο που έχει το όπλο και αποτελεί απειλή", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Μπο Μάθιους, δικαιολογώντας την "αδιαφορία" των ανδρών του στις κραυγές των παρισταμένων, που τους ενημέρωναν ότι ο 35χρονος δεν είχε την ακοή του.

Οι γείτονες υποστηρίζουν ότι ο Σάντσεθ, που ήταν μη λεκτικός, θα χρησιμοποιούσε τον σωλήνα μήκους 60 εκατοστών που κρατούσε, καθισμένος στη βεράντα του σπιτιού του, για να επικοινωνήσει και επίσης, για να προστατευτεί από τα αδέσποτα σκυλιά.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, το θύμα δεν είχε ποινικό μητρώο. Ο αστυνομικός που πυροβόλησε με το όπλο, τέθηκε σε αργία ενώ ο άλλος με το τέιζερ, θα συνεχίσει τα καθήκοντά του. Κανένας από τους δύο δεν έφερε κάμερα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί και άλλα περίεργα περιστατικά με πρωταγωνιστές αστυνομικούς στην Οκλαχόμα. Το 2015 ένας αστυνομικός πυροβόλησε έναν άνδρα, που είχε ήδη παραδοθεί. Ισχυρίστηκε ότι επιχείρησε να κάνει χρήση του τέιζερ αλλά εσφαλμένα έριξε με το όπλο του. Τον Μάιο μια λευκή αστυνομικός αθωώθηκε για τον πυροβολισμό ενός άοπλου μαύρου, ο οποίος εκείνη τη στιγμή σήκωνε ψηλά τα χέρια του.

(Πηγή: BBC, φωτό: AP Photo/Sue Ogrocki)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network