Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές για να οικοδομήσουμε τη μεγάλη Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Murat Cetinmuhurdar/Pool Photo via AP)
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Murat Cetinmuhurdar/Pool Photo via AP) AP

"Αυτοί που πιστεύουν ότι τα λόγια μου είναι μπλόφες ή άδεια ρητορική, θα δουν πως το λάθος τους είναι θανάσιμο" επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος

Παραλήρημα δίχως τέλος και προς πάσα κατεύθυνση το Σάββατο από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας σε συνέδριο του κόμματος στη Σαμψούντα, ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε με νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις, μετά την κατάληψη του Αφρίν στη Συρία, περιγράφοντας το όραμά για την "μεγάλη και ισχυρή Τουρκία", το οποίο θα πραγματοποιηθεί ακόμα και με αιματοκύλισμα.

"Την μεγάλη (ισχυρή) Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές" είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Και συνέχισε: "Δεν θα ξεχάσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην καρδιά μας τα τεχνητά σύνορα που χάραξαν. Μετά το Αφρίν ξεκινά η ανάσταση. Αυτοί που πιστεύουν πως οι παρατηρήσεις μου είναι μπλόφες ή άδεια ρητορική θα δουν πως το λάθος τους είναι θανάσιμο. Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τις πολιτικές του κράτους και τα αισθήματα του λαού. Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συρία: Υπό τον πλήρη έλεγχο των Τούρκων το Αφρίν

Ο Μακρόν εξέφρασε στον Ερντογάν την "ανησυχία" του για την επίθεση στο Αφρίν

Διαμαρτυρίες Ερντογάν σε Μακρόν για το Αφρίν

SHARE:

24Media Network