Νέο σποτ Ερντογάν: Αναγεννιέται από τις στάχτες του σαν άλλος φοίνικας

Νέο σποτ Ερντογάν: Αναγεννιέται από τις στάχτες του σαν άλλος φοίνικας

Το χολιγουντιανών προδιαγραφών σποτ διάρκειας 2 λεπτών και 50 δευτερολέπτων βρίθει από σύμβολα και προπαγάνδα: Ξεκινά από τον Κεμάλ και τον Μωάμεθ και καταλήγει σε μια υπερσύγχρονη Τουρκία με δορυφόρους στο διάστημα.

Μετά τον "ύμνο" του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που εκθείαζε τις ικανότητες και την... ανδρεία του Τούρκου ηγέτη, το επιτελείο του έδωσε στη δημοσιότητα χθες και το νέο προεκλογικό σποτ του προέδρου της Τουρκίας, το οποίο δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από υπερπαραγωγή...

Το σποτ διάρκειας 2 λεπτών και 50 δευτερολέπτων βρίθει από σύμβολα και προπαγάνδα: Ξεκινά από τη μάχη του Ματζικέρτ, τον Μωάμεθ τον Πορθητή μέχρι τον Κεμάλ και καταλήγει σε μια υπερσύγχρονη Τουρκία με δορυφόρους στο διάστημα. Καθ' όλη τη διάρκειά του ο Ερντογάν έχει τον ρόλο του αφηγητή, ενώ στο τέλος εικονίζεται να δείχνει τον δρόμο προς το μέλλον, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι αποτελεί τη συνέχεια το ένδοξου τουρκικού παρελθόντος, το παρόν και το μέλλον της χώρας.

ADVERTISING

«Έι Τουρκία. Είσαι στην αρχή του δρόμου του ατελείωτου. Εσύ ο Άλπ Αρσλάν που άνοιξε τους δρόμους της Ανατολίας, είσαι ο Μελίκ Σαχ που ανύψωσε τους προγόνους σου. Το όνειρο που βλέπεις είναι για καλό. Είσαι το πλατάνι που τρύπησε το στήθος του Οσμάν. Έι Τουρκία να ξέρεις το παρελθόν σου θα γίνει φως για το μέλλον. Όπως είπε ο Πορθητής, εκεί που φτάνει η θέλησή σου, να μην μπορούν να φτάνουν τα όνειρά σου. Όταν υψώνεις το ξίφος σου, η Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί το στρατό σου… Εσύ δεν είσαι αυτή που άλωσες εδάφη, αλλά άλωσες καρδιές. Τώρα δώσε το χέρι σου να ξεκινήσει η πιο δυνατή περίοδος. Για να ανανεωθούμε, να τρέξουμε γρήγορα, να ανυψωθούμε. Για σταθερότητα και μέλλον. Να αφήσουμε πίσω τους καυγάδες, τη μοιρολατρεία, για ενότητα και ευημερία. Η εποχή της Τουρκίας, η ώρα της Τουρκίας» αναφέρει η αφήγηση του Τούρκου προέδρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέος ύμνος του Ερντογάν με τσιφτετέλι beat και εθνικιστικό ντελίριο

SHARE:

24Media Network