Νέο “θερμό” επεισόδιο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και Σοϊλού

Νέο “θερμό” επεισόδιο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και Σοϊλού
Σουλεϊμάν Σοϊλού AP

Συνέχεια των προκλητικών δηλώσεων του Χουλουσί Ακάρ κατά της Ελλάδας, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη.

Λίγες ώρες μετά την αντιπαράθεση μεταξύ των Ελλήνων βουλευτών με τον Χουλουσί Ακάρ, συνέχεια στις προκλήσεις έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, στη δεύτερη ημέρα εργασιών της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος υπουργός κατηγόρησε ξανά την Ελλάδα για συστηματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, επιρρίπτωντας ευθύνες και στην Frontex, ζητώντας μάλιστα να καταργηθεί.

Παράλληλα, επανέλαβε τις αιτιάσεις Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα βοηθά το PKK υποθάλποντας τρομοκράτες, όπως η Σουηδία και η Φινλανδία.

Οι παραπάνω προκλητικές δηλώσεις του Σοϊλού προκάλεσαν την αντίδραση των Ελλήνων βουλευτών, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι δεν γίνονται pushbacks μεταναστών στο Αιγαίο, ενώ κατηγόρησαν την Άγκυρα πως εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

Στις κατηγορίες περί υπόθαλψης τρομοκρατών, οι βουλευτές επισήμαναν στον υπουργό Εσωτερικών του Ερντογάν ότι παρουσιάζει μία θεωρία συνωμοσίας της Δύσης εναντίον της Τουρκίας, η οποία δεν ισχύει.

“Εμείς θέλουμε την Τουρκία ως εταίρο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και αναρωτιόμαστε τι δουλειά έχετε με εμάς στο ΝΑΤΟ, αν είμαστε μία ομάδα κρατών που υποθάλπουν την τρομοκρατία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανούσος Βολουδάκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα