Νέος πύραυλος με πυρηνικά

default image

Η Ινδία πραγματοποίησε κατά μήκος των ακτών της δοκιμή ενός πυραύλου μικρού βεληνεκούς ικανού να φέρει πυρηνική κεφαλή, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας.

Ο πύραυλος εδάφους-εδάφους Prithvi-II εκτοξεύθηκε από το ανατολικό κρατίδιο Ορίσα και πέτυχε το στόχο του που ήταν στον κόλπο της Βεγγάλης, δήλωσε ο διευθυντής του κέντρου δοκιμών, ο Σ.Π. Ντας. “Η δοκιμή πέτυχε όπως και όλοι οι στόχοι της αποστολής”, τόνισε.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης της Έρευνας του ινδικού υπουργείου Άμυνας κατασκεύασε μια σειρά πυραύλων στο πλαίσιο της αποτρεπτικής στρατηγικής της χώρας απέναντι στους Κινέζους και Πακιστανούς γείτονές της, οι οποίοι όπως η Ινδία, διαθέτουν πυρηνικά όπλα.

Ο πύραυλος Prithvi-II, μήκους εννέα μέτρων και βεληνεκούς 150 με 350 μέτρων, μπορεί να φέρει εκρηκτική γόμωση ενός τόνου.

Ο πύραυλος είχε δοκιμαστεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια.

Ένας πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς, ο πύραυλος εδάφους-εδάφους Shourya, δοκιμάστηκε με επιτυχία το Σάββατο από το ίδιο κέντρο εκτόξευσης στο κρατίδιο Ορίσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα