Νετανιάχου: Οι άμαχοι θα μπορούν να εγκαταλείψουν τη Ράφα πριν τη στρατιωτική επιχείρηση

Διαβάζεται σε 1'
Νετανιάχου: Οι άμαχοι θα μπορούν να εγκαταλείψουν τη Ράφα πριν τη στρατιωτική επιχείρηση
Μπέντζαμιν Νετανιάχου AP

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επιμένει για την στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, ενώ δεσμεύτηκε πως θα δοθεί η ευκαιρία στους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύτηκε απόψε πως η στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα θα ξεκινήσει αφότου δοθεί η δυνατότητα στους αμάχους να εγκαταλείψουν αυτήν την πόλη στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας.

«Θα πολεμήσουμε μέχρι την ολοκληρωτική επικράτηση, κάτι που περιλαμβάνει επίσης την ανάληψη ισχυρής δράσης στη Ράφα, αφότου επιτρέψουμε στον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει το πεδίο των μαχών», ανέφερε ο Νετανιάχου σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram.

Περίπου 1,4 εκατ. Παλαιστίνιοι συνωστίζονται στη Ράφα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, καθώς η πόλη αυτή έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο καταυλισμό εκτοπισμένων. Η Ράφα αποτελεί το μόνο μεγάλο αστικό κέντρο στη Λωρίδα της Γάζας όπου ο ισραηλινός στρατός δεν έχει εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επιχείρηση μετά την έναρξη του πολέμου κατά της Χαμάς.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε σήμερα τη Χαμάς να συνάψει γρήγορα συμφωνία εκεχειρίας για την απελευθέρωση ομήρων, προκειμένου να αποτραπεί μια επίθεση στη Ράφα που «θα προκαλούσε χιλιάδες θύματα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα