Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στη Γάζα περιλαμβάνουν καταστροφή της Χαμάς

Διαβάζεται σε 2'
Παλαιστίνιοι στα χαλάσματα της Γάζας
Παλαιστίνιοι στα χαλάσματα της Γάζας (AP Photo/Ismael Abu Dayyah)

Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, σχετικά με το ζήτημα της μόνιμης κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ προειδοποιεί ότι οι «όροι» για την επίτευξη «μόνιμης κατάπαυσης του πυρός» στην Γάζα δεν έχουν μεταβληθεί στο ισραηλινό σχέδιο και περιλαμβάνουν την «καταστροφή» της Χαμάς καθώς και την «απελευθέρωση όλων των ομήρων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του ισραηλινού πρωθυπουργού.

«Σύμφωνα με την πρόταση, το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιμένει ώστε οι όροι αυτοί να εκπληρωθούν πριν από την εφαρμογή μίας μόνιμης κατάπαυσης του πυρός. Η ιδέα ότι το Ισραήλ θα αποδεχθεί μόνιμη κατάπαυση του πυρός πριν εκπληρωθούν αυτοί οι όροι είναι καταδικασμένη σε αποτυχία» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που εκδίδεται μία ημέρα μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, σχεδόν οκτώ μήνες μετά την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας.

Ισραήλ: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης καλεί τον Νετανιάχου να μην αγνοήσει το σχέδιο Μπάιντεν

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ κάλεσε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να εξετάσει προσεκτικά την πρόταση του Τζο Μπάιντεν για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στην Γάζα βάσει της οποίας η Χαμάς θα απελευθερώσει ομήρους και πρόσφερε την υποστήριξή του προς την κυβέρνηση σε περίπτωση που αποχωρήσουν οι ακροδεξιοί εταίροι του συνασπισμού.

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν μπορεί να αγνοήσει την σημαντική ομιλία του προέδρου Μπάιντεν. Στο τραπέζι υπάρχει μία συμφωνία και πρέπει να επιτευχθεί» γράφει ο Γιαΐρ Λαπίντ σε ανάρτησή του στο Χ.

«Υπενθυμίζω στον Νετανιάχου ότι διαθέτει ένα δίκτυ ασφαλείας από εμάς για την απελευθέρωση των ομήρων, αν ο (Ιταμάρ) Μπεν Γκβιρ και ο (Μπεζαλέλ) Σμότριχ αποχωρήσουν από την κυβέρνηση».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα