Νιγηρία: Δεκαοκτώ νεκροί από επίθεση της Boko Haram

Νιγηρία: Δεκαοκτώ νεκροί από επίθεση της Boko Haram
Ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ AP

Ένοπλοι ισλαμιστές που φέρεται ότι ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 18 ανθρώπους σε επίθεση που εξαπέλυσαν στη βορειανατολική πόλη της Νιγηρίας, Μαϊντουγκούρι

Δεκαοκτώ χωρικοί σκοτώθηκαν αφού βρέθηκαν στη μέση ανταλλαγής πυρών μεταξύ της Μπόκο Χαράμ και στρατιωτών στη βόρεια Νιγηρία.

Οι κάτοικοι στη προσπάθεια τους να διαφύγουν, σκοτώθηκαν ανοικτά της πόλης τη Κυριακή βράδυ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της κρατικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών (SEMA).

Αναλυτικότερα, τα θύματα σκοτώθηκαν στη προσπάθεια τους να αποφύγουν την επίθεση μεταξύ των ανταρτών και του στρατού. ”Δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν” σύμφωνα με τις αρχές.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο πολύνεκρη επίθεση από τη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την νιγηριανή ισλαμιστική οργάνωση με στόχο τη διασφάλιση μιας μόνιμης εκεχειρίας

”Μέχρι στιγμής έχουμε ανακαλύψει δεκαοκτώ πτώματα στα χωρία Bale Shuwa και Bale Kura αντίστοιχα” επισήμανε ο Bello Dambatto στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η επίθεση η οποία άφησε τουλάχιστον 68 ανθρώπους τραυματίες, ξεκίνησε περίπου στις 20:30 τοπική ώρα και διήρκεσε μια ώρα, ανέφερε το AFP.

Τουλάχιστον επτά βομβιστές αυτοκτονίας συμμετείχαν – υποδηλώνοντας ότι η ομάδα μπορεί να είναι πιστή στη τροομοκρατική Boko Haram υπό την ηγεσία του Abubakar Shekau, πρόσθεσε η AFP.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τον περασμένο μήνα ότι ήταν σε συνομιλίες με μαχητές του Boko Haram, αλλά δεν είναι σαφές εάν μιλούσε με όλες τις υπο-ομάδες της οργάνωσης, οι οποίες διακόπηκαν πριν από δύο χρόνια.

Μια δεύτερη παράταξη , υπό την ηγεσία του Abu Musab al-Barnawi, βρισκόταν πίσω από την απαγωγή των μαθητριών στο Dapchi.

Να θυμίσουμε ότι η Boko Haram σκότωσε περίπου 20.000 ανθρώπους και εκτόπισε περισσότερα από δύο εκατομμύρια από τότε που ξεκίνησε εκστρατεία βίας για τη δημιουργία ισλαμικού κράτους στο βόρειο τμήμα της χώρας το 2009.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα