Νιγηρία: Νεκροί 80 εξτρεμιστές της Μπόκο Χαράμ

default image

Η Μπόκο Χαράμ κατηγορείται από τις αρχές για μια σειρά επιθέσεων που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 3.000 ανθρώπους στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας μόνο φέτος

Ο στρατός της Νιγηρίας σκότωσε πάνω από 80 μαχητές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σε μάχες στο βόρειο τμήμα της χώρας, μετέδωσαν σήμερα ΜΜΕ στη χώρα αυτή.

Η εξτρεμιστική οργάνωση έχει προελάσει στη βορειοανατολική πολιτεία Μπόρνο, καταλαμβάνοντας την πόλη Μπάμα και άλλες κοινότητες, χωριά και πόλεις κοντά στην πολιτειακή κυβέρνηση Μαϊντουγκούρι.

Η εφημερίδα Vanguard, επικαλούμενη τον στρατό, ανέφερε ότι οι μάχες ξέσπασαν περίπου 35 χλμ. από την Μαϊντουγκούρι, όταν οι μαχητές της Μπόκο Χαράμ εξαπέλυσαν επίθεση στην πόλη Κοντούγκα.

Η Μπόκο Χαράμ κατηγορείται από τις αρχές για μια σειρά επιθέσεων που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 3.000 ανθρώπους στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας μόνο φέτος.

Όταν άρχισε να εξαπολύει επιθέσεις, το 2009, η οργάνωση στοχοθετούσε κυρίως χριστιανούς. Η Μπόκο Χαράμ λέει ότι ο στόχος της είναι να εγκαθιδρύσει ένα ισλαμικό κράτος στον μουσουλμανικό βορρά της Νιγηρίας.

Από τα μέσα του 2013, η Μπόκο Χαράμ έχει στραφεί εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας αλλά και τόσο χριστιανών, όσο και μουσουλμάνων πολιτών εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον σχολείων, νοσοκομείων, αγορών και οικιών.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα