Νικήτρια της Eurovision στη λίστα καταζητούμενων της Ρωσίας

Διαβάζεται σε 2'
Jamala
Η νικήτρια της Eurovision 2016 Τζαμάλα Hannibal Hanschke, Pool/AP Photo

Μακραίνει η λίστα των καταζητούμενων της Ρωσίας, καθώς εκτός από διευθυντές ερευνητικών ιστοτόπων, συγγραφέων, ακτιβιστών ακόμα και του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ανάμεσά τους βρίσκεται και νικήτρια της Eurovision.

Η Σουζάνα Τζαμαλαντίνοβα, Ουκρανή ταταρικής καταγωγής από την Κριμαία, γνωστή επαγγελματικά ως Τζαμάλα (Jamala), βρίσκεται πλέον στον κατάλογο καταζητούμενων της Ρωσίας, όπως μετέδωσαν τη Δευτέρα (20/11) τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων RIA και TASS.

Το υπουργείο Εσωτερικών κατηγορεί την 40χρονη νικήτρια της Eurovision 2016 ότι δυσφημεί τον στρατό της Μόσχας, ανέφερε ο ρωσικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Mediazon, αναφέροντας παράλληλα πως η Μόσχα έθεσε την Τζαμάλα στον κατάλογο των καταζητούμενων τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο η τραγουδίστρια καταδικάστηκε ερήμην της από ρωσικό δικαστήριο.

Η Τζαμάλα, σφοδρή επικρίτρια της ρωσικής κατοχής της γενέτειράς της χερσονήσου της Κριμαίας και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, κέρδισε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2016 με το τραγούδι “1944“, το οποίο αναφέρεται στην απέλαση και την εθνοκάθαρση περίπου 200.000 Τατάρων της Κριμαίας που πραγματοποίησαν οι σοβιετικές αρχές τον Μάιο του 1944.

Η Τζαμάλα, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε περιοδεία συγκέντρωσης χρημάτων και ευαισθητοποίησης στην Αυστραλία, αντέδρασε στην είδηση δημοσιεύοντας ένα Instagram story με την ίδια έξω από την Όπερα του Σίδνεϊ, με ένα facepalm emoji.

jamala
Η Ουκρανή τραγουδίστρια Τζαμάλα Instagram@jamalajaaa

Η εμφάνιση της Jamala στη Eurovision 2016

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα