Νίκολα Στέρτζον: Αθώα δηλώνει η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας μετά τη σύλληψη

Νίκολα Στέρτζον: Αθώα δηλώνει η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας μετά τη σύλληψη
Νίκολα Στέρτζον AP Photo/Virginia Mayo, Pool, File

Αθώα δήλωσε μετά τη σύλληψη και την απελευθέρωσή της η Νίκολα Στέρτζον, τονίζοντας ότι συνεργάζεται στο πλαίσιο της έρευνας για τους πόρους του SNP.

Η Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι είναι αθώα, αφού αφέθηκε ελεύθερη μετά την σύλληψη και κράτησή επί επτάωρο στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας για τους πόρους που κατευθύνθηκαν προς Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP).

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται τι συνέβη ποσό μεγαλύτερο των 600.000 λιρών που συγκεντρώθηκε από ακτιβιστές υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας το 2017, το οποίο επρόκειτο να διατεθεί για την οργάνωση δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία και υπάρχουν υποψίες ότι διατέθηκε για άλλους σκοπούς.

Η σύλληψη της Νίκολα Στέρτζον αποτελεί πλήγμα για το SNP που κυριάρχησε για περισσότερο από δύο δεκαετίες στην πολιτική ζωή της Σκωτίας. Μετά την παραίτηση της Νίκολα Στέρτζον, η υποστήριξη τόσο προς το κόμμα, όσο και προς τον στόχο της ανεξαρτησίας της Σκωτίας έχει υποχωρήσει.

«Το να βρεθώ στην κατάσταση που βρέθηκα σήμερα, όταν είμαι σίγουρη ότι δεν έχω διαπράξει κάποιο παράπτωμα είναι συγχρόνως σοκαριστικό και βαθιά θλιβερό… Δεν θα έκανα ποτέ τίποτα για να βλάψω ούτε το SNP ούτε την χώρα», δήλωσε η Νίκολα Στέρτζον με ανάρτησή της στο Twitter.

«Δεδομένης της φύσης αυτής της διαδικασίας, δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, θέλω να το πω αυτό… Γνωρίζω πέρα από κάθε αμφιβολία ότι είμαι πραγματικά αθώα για οποιοδήποτε αδίκημα».

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Στέρτζον δήλωσε ότι κατόπιν συνεννόησης προσήλθε σε ακρόαση με την αστυνομία της Σκωτίας, στην συνέχεια συνελήφθη και ανακρίθηκε και ότι συνεργάζεται στο πλαίσιο της έρευνας.

Τον Απρίλιο, ο σύζυγος της Νίκολα Στέρτζον, ο Πίτερ Μάρελ, και ο πρώην ταμίας του κόμματος Κόλιν Μπίτι συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες εν αναμονή περαιτέρω έρευνας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα