Νίκολα Στέρτζον: Ελεύθερη χωρίς απαγγελία κατηγορίας η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας

Νίκολα Στέρτζον: Ελεύθερη χωρίς απαγγελία κατηγορίας η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας
Νίκολα Στέρτζον AP

Χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες αφέθηκε ελεύθερη η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον. Η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι η πρώην επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) Νίκολα Στέρτζον, η οποία είχε συλληφθεί νωρίτερα στο πλαίσιο έρευνας για την χρηματοδότηση του κόμματος, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθεί κατηγορία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η έρευνα συνεχίζεται.

«Μία 52χρονη γυναίκα που είχε συλληφθεί νωρίτερα σήμερα…αφέθηκε ελεύθερη χωρίς απαγγελία κατηγορίας εν αναμονή περαιτέρω έρευνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η Στέρτζον είναι το τρίτο άτομο που συνελήφθη στο πλαίσιο της Operation Branchform, της έρευνας της αστυνομίας της Σκωτίας ισχυρισμούς ότι περισσότερες από 600.000 λίρες από δωρεές για την εκστρατεία ανεξαρτησίας, δαπανήθηκαν χωρίς να μπορούν να δικαιολογηθούν.

Πιο συγκεκριμένα, η αστυνομική έρευνα εξετάζει τι συνέβη με περισσότερες από 600.000 λίρες (748.920 δολάρια) που συγκεντρώθηκαν από τους υποστηρικτές της εκστρατείας για την ανεξαρτησία της Σκωτίας το 2017, τα οποία υποτίθεται πως είχαν δεσμευτεί για δαπάνες σχετικά με το θέμα αυτό, αλλά έλειπαν από τους κατατεθειμένους λογαριασμούς του κόμματος.

Στις 5 Απριλίου, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι της κ. Στέρτζον και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Εδιμβούργο. Τότε είχαν συλλάβει τον σύζυγό της, Πίτερ Μάρελ, πρώην γενικό γραμματέα του SNP, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες. Ο ίδιος είχε παραιτηθεί από γενικός γραμματέας του SNP τον Μάρτιο.

Ο Σκωτσέζος βουλευτής Κόλιν Μπίτι, ο οποίος ήταν ταμίας του SNP εκείνη την περίοδο, συνελήφθη και ανακρίθηκε στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας στις 18 Απριλίου και, επίσης, αφέθηκε ελεύθερος αργότερα χωρίς κατηγορίες, εν αναμονή περαιτέρω έρευνας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα