Νίκος Παππάς: Το 'πράσινο φως' για τα βραχυπρόθεσμα εκθέτει όσους εύχονται την καταστροφή

Νίκος Παππάς: Το 'πράσινο φως' για τα βραχυπρόθεσμα εκθέτει όσους εύχονται την καταστροφή

Τι δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, από τη Μακεδονία όπου περιοδεύει με την ευκαιρία της ανάπτυξης ευρυζωνικών δικτύων υψηλής ταχύτητας

Σε πορεία σταθεροποίησης και ανάπτυξης βρίσκεται η χώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά. Ο υπουργός από το Πεντάλοφο Μακεδονίας, όπου περιοδεύει με την ευκαιρία της της ανάπτυξης ευρυζωνικών δικτύων υψηλής ταχύτητας, αναφέρθηκε στο "ξεμπλοκάρισμα" των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος, εξέλιξη που όπως είπε, εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους εύχονται για τη χώρα μία νέα καταστροφή, "για να ξεπλύνουν τις καταστροφές που οι ίδιοι έφεραν στη χώρα και τον λαό με τις πολιτικές τους".

"Όταν κληρονομεί κανείς μια κατάσταση όπως αυτή που κληρονομήσαμε, δεν δικαιούται να πανηγυρίζει, αλλά δεν δικαιούται ούτε και να σιωπά μπροστά στα πρόδηλα σημάδια της ανάκαμψης", είπε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού:

«Βρισκόμαστε στη Δυτική Μακεδονία με την ευκαιρία της ανάπτυξης των ευρυζωνικών δικτύων υψηλής ταχύτητας. Είναι ακόμα ένα σημάδι ότι η χώρα βρίσκεται στην πορεία της σταθεροποίησης και της ανάπτυξης.

Εχθές, όπως γνωρίζετε, ξεμπλόκαραν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Αυτή η εξέλιξη εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους εύχονται και προσεύχονται η χώρα να πάθει μια καινούρια καταστροφή, για να ξεπλύνουν τις καταστροφές που οι ίδιοι έφεραν στη χώρα και το λαό της με τις πολιτικές τους.

Πρέπει να προσέξουν όλοι αυτοί, διότι γρήγορα θα διαψευσθούν για ακόμη μια φορά. Η χώρα ανακάμπτει και αυτοί θα μείνουν να νοσταλγούν τις πολιτικές που εφάρμοσαν, τις πολιτικές που εμείς ακυρώσαμε. Αυτοί θα μείνουν να νοσταλγούν τις εποχές που το “τρίγωνο της διαπλοκής“ διαφέντευε τη χώρα και απομυζούσε το δημόσιο χρήμα και τους πόρους.

Νομίζω ότι, πλέον, μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Αυτά είναι τα μηνύματα και από την Ευρώπη, ενώ η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται ασταμάτητα για να διευρύνει τις συμμαχίες της χώρας και να πείθει όλο και περισσότερους ότι έχουμε πραγματικά γυρίσει σελίδα".

"Αν δει κανείς τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, θα αντιληφθεί ότι πραγματικά “περνάμε τη γωνία“. Έχει αυξηθεί η βιομηχανική παραγωγή με ρυθμό πάνω από 2% τη στιγμή που ο μέσος όρος της ευρωζώνης είναι 0,6%, το 2016 κατέγραψε αύξηση του ΑΕΠ, η ανεργία -όπως γνωρίζετε- μειώθηκε.

Προφανώς, όταν κληρονομεί κανείς μια κατάσταση όπως αυτή που κληρονομήσαμε, δεν δικαιούται να πανηγυρίζει, αλλά δεν δικαιούται ούτε και να σιωπά μπροστά στα πρόδηλα σημάδια της ανάκαμψης.

Και, επειδή ακριβώς υπάρχουν αυτά τα σημάδια, καλούμε και τα κομμάτια των εταίρων που θέλουν να επιβάλλουν καθυστερήσεις, αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση να δουν την πραγματικότητα και να προσαρμόσουν και την τακτική τους με βάση αυτή".

Ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση, εάν τελικά θα οδηγηθούμε σε "εκλογές με ταχύτητα ευρυζωνικών δικτύων", λόγω σκληρής διαπραγμάτευσης, ο υπουργός είπε:

"Στις εκλογές θα πάμε το 2019. Και το 2019 τα ευρυζωνικά δίκτυα θα έχουν απλωθεί σε όλη τη χώρα. Τότε, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, ίσως να μπορέσει και η αξιωματική αντιπολίτευση να εξηγήσει γιατί απέτυχε παταγωδώς σε όλες τις προβλέψεις της, από την αρχή του 2015 και μετά".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρέος
SHARE:

24Media Network