Νιλ Άρμστρονγκ: Ο άνθρωπος που πάτησε κι “έκλεψε” το φεγγάρι

default image

Για περισσότερα από 40 χρόνια παρέμενε κρυμμένη στην ντουλάπα του σπιτιού του, μία τσάντα με "ανεκτίμητο θησαυρό" από την ιστορική αποστολή του Apollo 11 (Pics+Vid)

Όταν η σύζυγος του Νιλ Άρμστρονγκ, Κάρολ, ανακάλυψε στην ντουλάπα του σπιτιού τους, στο Οχάιο, μία τσάντα με καλώδια και σφιγκτήρες, δεν έδωσε και πολλή σημασία, αφού δεν το θεώρησε και πολύ σημαντικό εύρημα.

Κι όμως, αυτά τα αντικείμενα είναι στην πραγματικότητα ανεκτίμητα απομεινάρια από την πιο ιστορική αποστολή της NASA, κατά την οποία ο Νιλ Άρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη.

Η αποκαλούμενη “McDivitt purse” περιέχει αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την αποστολή του Apollo 11. Μεταξύ αυτών, η κάμερα που απαθανάτισε τα πρώτα βήματα το “ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο για την ανθρωπότητα”, στις 20 Ιουλίου του 1969.

 

Τα αντικείμενα έπρεπε να παραμείνουν στη Σελήνη, ώστε να μην προστεθεί επιπλέον βάρος στην κάψουλα, που τους μετέφερε πίσω στη Γη. Παρόλα αυτά, ο Άρμστρονγκ την πήρε μαζί του στον γυρισμό και την φύλαξε στην ντουλάπα του.

Τώρα, θα εκτεθούν ως “ανεκτίμητης αξίας ιστορικά ντοκουμέντα” στο Smithsonian National Air and Space Museum, μαζί με τα υπόλοιπα εκθέματα από την αποστολή.

“Βλέποντάς τα, καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό συνέβη στην πραγματικότητα και ότι δεν ήταν ούτε προϊόν φαντασίας, ούτε βιβλίο ή ταινία, αλλά ότι το κατάφεραν πραγματικοί άνθρωποι, με πραγματικά πράγματα. Για έναν άνθρωπο σαν εμένα, είναι δύσκολο να φανταστεί κάτι πιο ενδιαφέρον από αυτό”, είπε ο Allan Needell, έφορος στο Μουσείο.

Η Κάρολ Άρμστρονγκ βρήκε την τσάντα λίγο μετά τον θάνατο του συζύγου της, το 2012 και ενημέρωσε τους υπεύθυνους του Μουσείου, ότι μάλλον περιείχε “μικρά αντικείμενα που μοιάζουν, σαν να ήταν μέρος διαστημικού σκάφους”.

 

Με πληροφορίες από Independent

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα