Νηπιαγωγείο έντυσε τζιχαντιστές τους μαθητές, για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας

Νηπιαγωγείο έντυσε τζιχαντιστές τους μαθητές, για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας
Twitter

Σχολείο της πόλης Probolinggo αρνήθηκε την κατηγορία ότι επιχείρησε να ενσταλάξει τη βία στους μαθητές του, αφότου έντυσε τα κορίτσια με niqab και τους έδωσε να κρατούν ρέπλικες αυτόματων όπλων, σε παρέλαση που είχε ως στόχο να υμνήσει την πολυπολιτισμικότητα.

Nηπιαγωγείο της Ινδονησίας, χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό Μουσουλμάνων στον κόσμο, αποφάσισε να ντύσει τις μαθήτριες με μαύρες niqab (ένδυμα που καλύπτει και το πρόσωπο) και να τους δώσει να κρατούν ρέπλικες ΑΚ47, από χαρτόνια, στην παρέλαση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας (από την ολλανδική αποικιακή κυριαρχία). Έγινε ανήμερα της έναρξης των 18ων Πανασιατικών Αγώνων, στη Jakarta, στους οποίους μετέχουν περισσότεροι από 15.000 αθλητές. Στόχος της παρέλασης ήταν να αναδειχθεί η πολυπολιτισμικότητα. Προφανώς, δεν επετεύχθη.

Η πόλη Probolinggo, όπου βρίσκεται το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο (TK Kartika), φιλοξενεί και στρατιωτικό συγκρότημα της χώρας. Αφότου ξέσπασε σάλος, ο επικεφαλής του σχολείου ζήτησε συγγνώμη και εξήγησε πως μετανιώνει για αυτήν την απόφαση “που δεν είχε ως στόχο να υποστηρίξει εκδηλώσεις βίας, αλλά… να αυξήσουμε την πίστη και την αφοσίωση στον Αλλάχ, θέτοντας το θέμα του αγώνα του Προφήτη, προς αυτήν την κατεύθυνση“.

Μετά πρόσθεσε, στο BBC Indonesia και ότι “θέλαμε να μην κάνουμε έξοδα, ως εκ τούτου χρησιμοποιήσαμε ό,τι είχαμε πρόχειρο από προηγούμενες παρελάσεις“.  Κατέληξε στο “το σημαντικό είναι πως τα παιδιά πήραν μέρος στην παρέλαση και ήταν χαρούμενα”. Όχι, δεν εξήγησε ποιο ήταν το σκεπτικό των προηγούμενων χρόνων, όταν αποκτήθηκαν οι niqab.

Ο Στρατιωτικός Διοικητής της βάσης, Kav Depri Rio Saransi δήλωσε ότι “η παρέλαση είχε ως στόχο να εκπαιδεύσει τους μαθητές, επί του “αγώνα του Ισλάμ”. Όχι να προωθήσει το θρησκευτικό ριζοσπαστισμό“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα