Νησιά Φερόε: Οργή για τη μεγαλύτερη σφαγή δελφινιών – Σκότωσαν 1.428 ζώα

Νησιά Φερόε: Οργή για τη μεγαλύτερη σφαγή δελφινιών – Σκότωσαν 1.428 ζώα
shutterstock

Νέο ρεκόρ δολοφονημένων δελφινιών καταγράφηκε στα νησιά Φερόε. Έκκληση για τερματισμό του βάρβαρου εθίμου από τη διεθνή κοινότητα.

Ένα φρικιαστικό έθιμο που χρονολογείται αιώνες πίσω είναι υπεύθυνο για τις σκληρές εικόνες που καταγράφονται με εκατοντάδες σφαγιασμένα δελφίνια στα νησιά Φερόε.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις, το έθιμο που εξακολουθεί να τηρείται πιστά κάθε χρόνο, “έσπασε” φέτος νέο μαύρο ρεκόρ, όταν το σαββατοκύριακο καταγράφηκαν 1.428 νεκρά δελφίνια.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο καταγεγραμμένο αριθμό νεκρών δελφινιών από το έθιμο με το όνομα Grindadrap ή Grind στα νησιά Φερόε. Οι κάτοικοι των νησιών συνήθως σκοτώνουν έως και 1.000 θαλάσσια θηλαστικά ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται από τα Νησιά Φερόε.

Τα δελφίνια οδηγούνται σε έναν κόλπο στην ακτή του νησιού Skálafjørður όπου οι άνδρες περιμένουν να σκοτώσουν τα ζώα στα ρηχά με γάντζους, μαχαίρια και δόρατα, ως μέρος της τοπικής παράδοσης.

Διεθνή ΜΜΕ και Μη Κυβερνητικές οργανώσεις ζητούν να σταματήσει το βάρβαρο αυτό έθιμο, καθώς η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη και οι ακτές γέμισαν με τις σορούς των πανέμορφων αυτών πλασμάτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα