Νορβηγία: Μόνιμη παρουσία δύο ανθρώπων στο πιλοτήριο για λόγους ασφαλείας

default image

Τι αποφάσισε και θα εφαρμόσει από αύριο κιόλας η νορβηγική αεροπορική εταιρεία Norwegian Air Shuttle για την ασφάλεια των επιβατών, μετά την αεροπορική τραγωδία με το Airbus της Germanwings

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Norwegian Air Shuttle θα επιβάλει την υποχρεωτική παρουσία δύο προσώπων μέσα στο πιλοτήριο, ανακοίνωσε σήμερα ένα υψηλόβαθμο στέλεχός της, μετά την αποκάλυψη, ότι κατά πάσα πιθανότητα ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους A320 της γερμανικής Germanwings προκάλεσε σκόπιμα τη συντριβή του στις γαλλικές Άλπεις.

“Όταν ένας από τους παρόντες στο πιλοτήριο βγαίνει έξω, θα πρέπει στο εξής να υπάρχουν δύο πρόσωπα μέσα σ’ αυτό”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος πτήσεων της νορβηγικής εταιρείας Τόμας Χεστάμερ. Το μέτρο αυτό θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιθανότατα από αυτήν την Παρασκευή.

“Το συζητούσαμε από καιρό, αλλά το γεγονός αυτό επιτάχυνε τις αποφάσεις μας”, εξήγησε ο Χεστάμερ.

Τα νέα μέτρα θα υποβληθούν προς εξέταση στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Νορβηγίας. “Αναμένω ότι θα αρχίσει να εφαρμόζεται από αύριο”, είπε το στέλεχος της Norwegian, της τρίτης σε μέγεθος ευρωπαϊκής εταιρείας χαμηλού κόστους.

Η Norwegian Air Shuttle ιδρύθηκε το 1993 και μέχρι σήμερα κανένα αεροσκάφος της δεν έχει εμπλακεί σε θανατηφόρο δυστύχημα.

Οι λόγοι για τους οποίους ο Γερμανός συγκυβερνήτης τη Α320 οδήγησε το αεροσκάφος στον όλεθρο παραμένουν αδιευκρίνιστοι.

Οι Γάλλοι ερευνητές της υπόθεσης και το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας πάντως δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να υποδεικνύει ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα