Νορβηγοί βουλευτές προτείνουν τον Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης

Νορβηγοί βουλευτές προτείνουν τον Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump αποβιβάζεται από το Air Force One AP

Η πρόταση κατατέθηκε εκπρόθεσμα και ως εκ τούτου ο Τραμπ δεν θα περιλαμβάνεται στους φετινούς υποψηφίους, αλλά εκείνους της επόμενης χρονιάς.

Μερίδα κεντροαριστερών Νορβηγών βουλευτές πρότειναν να απονεμηθεί στον Ντόναλντ Τραμπ το Νόμπελ Ειρήνης, μετά την ιστορική συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

Η πρόταση έγινε από τους Κρίστιαν Τάιμπρινγκ – Γκιέντε και Πιέρ Βίλι Αμούντσεν, μέλη του Κόμματος της Προόδου, τρίτου μεγαλύτερου της χώρας, που θεωρείται γενικώς κεντροαριστερό, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο NRK.

«Αυτό που γίνεται τώρα είναι ιστορικό» δήλωσε ο Αμούντσεν. «Βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία με στόχο τη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης στο μέλλον. Πρόκειται για μια εύθραυστη διαδικασία, αλλά πρέπει, φυσικά, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τη βοηθήσουμε να αποδώσει καρπούς».

Η πρόταση κατατέθηκε εκπρόθεσμα και ως εκ τούτου ο Τραμπ δεν θα περιλαμβάνεται στους φετινούς υποψηφίους, αλλά εκείνους της επόμενης χρονιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το φετινό βραβείο έχουν προταθεί μέχρι στιγμής 330 άτομα.

Για το Νόμπελ Ειρήνης είχαν προταθεί μεταξύ άλλων στο παρελθόν ο Βλαντίμιρ Πούτιν κι ο εκλιπών ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα