Νότια Αφρική: Μεταλλωρύχοι αγνοούνται μετά από σεισμό

Χρυσωρυχείο στη Νότια Αφρική. Φωτό αρχείου.
Χρυσωρυχείο στη Νότια Αφρική. Φωτό αρχείου. AP

Ο μικρός σεισμός που σημειώθηκε στη Νότια Αφρική ήταν αρκετός για να πέσουν βράχοι μέσα στο ορυχείο και να εγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι.

Τέσσερις εργαζόμενοι σε χρυσωρυχείο στη Νότια Αφρική αγνοούνται από χθες Παρασκευή έπειτα από μικρό σεισμό που σημειώθηκε, εξαιτίας του οποίου μπορεί να μην έχουν οξυγόνο, ανακοίνωσε σήμερα συνδικάτο.

Ένας πέμπτος που τραυματίστηκε σοβαρά διεσώθη και εισήχθη στο νοσοκομείο, αλλά η τύχη των τεσσάρων άλλων εξακολουθεί να αγνοείται, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το εθνικό συνδικάτο εργαζομένων σε ορυχεία Num.

Τα συνεργεία διάσωσης έχασαν την επαφή με τους τέσσερις εργαζόμενους σήμερα γύρω στις 05:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), εκφράζοντας το φόβο ότι "δεν είναι καλά στην υγεία τους", διευκρίνισε ο πρόεδρος του Num, ο Τζόζεφ Μοντισέτσε, απαντώντας σε ερώτηση που του έκανε το δίκτυο eNCA.

"Ο τελευταίος που μας μίλησε έλεγε: 'Παθαίνουμε ασφυξία, φέρτε μας οξυγόνο'", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πηγές των σωστικών συνεργείων που επικαλέστηκε το Num, για να παρασχεθεί βοήθεια στους τέσσερις αγνοούμενους θα χρειαστούν "τρεις με τέσσερις ημέρες, αν αναλογιστεί κανείς τους τεράστιους βράχους που συνεχίζουν να πέφτουν" μέσα στο ορυχείο αυτό του Τάου Λέκοα στο Όρκνεϊ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Τα δυστυχήματα σε ορυχεία είναι συχνά στη Νότια Αφρική, καθώς στη χώρα αυτή βρίσκονται τα βαθύτερα ορυχεία στον κόσμο. Το 2018, 81 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα ορυχεία της χώρας, σύμφωνα με το νοτιοαφρικανικό υπουργείο Ορυχείων.

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός
SHARE:

24Media Network