Νότια Κορέα: Έκλεισε το κοινοβούλιο εξαιτίας του κορονοϊού

Νότια Κορέα: Έκλεισε το κοινοβούλιο εξαιτίας του κορονοϊού
Τεστ για τον κορονοϊό στη Νότια Κορέα AP

Άρον-άρον έκλεισε το κοινοβούλιο στη Νότια Κορέα όταν φωτορεπόρτερ διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων στη χώρα.

Η Εθνοσυνέλευση της Νότιας Κορέας (κοινοβούλιο) έκλεισε την Πέμπτη και μια ομάδα βουλευτών τέθηκε με δική της πρωτοβουλία σε καραντίνα τη στιγμή που η χώρα καταγράφει αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού μέσα σε μία ημέρα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Η Νότια Κορέα ήταν τον Φεβρουάριο η δεύτερη χώρα που είχε πληγεί περισσότερο από την Covid-19, μετά την Κίνα όπου εμφανίστηκε η επιδημία.

Οι αρχές είχαν ωστόσο καταφέρει να ελέγξουν την κατάσταση με μια πολύ προωθημένη στρατηγική διαγνωστικών τεστ και ιχνηλάτησης των επαφών των ανθρώπων που μολύνονταν. Από τα μέσα Αυγούστου εμφανίσθηκαν νέες επιδημικές εστίες, οι περισσότερες από τις οποίες συνδέονται με προτεσταντικές εκκλησίες.

Την Πέμπτη οι αρχές ανακοίνωσαν 441 νέα κρούσματα, τα περισσότερα στην περιφέρεια της μείζονος Σεούλ, όπου ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο κρουσμάτων που έχει καταγραφεί μέσα σε έξι μήνες, έπειτα από εβδομάδες που οι αριθμοί κυμαίνονταν από γύρω στα τριάντα μέχρι τα σαράντα.

Η Εθνοσυνέλευση έκλεισε αφού ένας φωτορεπόρτερ, ο οποίος κάλυπτε την Τετάρτη, μια συνεδρίαση του κυβερνώντος κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, διαγνώσθηκε θετικός στην Covid-19. Εξαιτίας αυτού, δέκα αξιωματούχοι του Δημοκρατικού Κόμματος, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρός του καθώς και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του, θα υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ και θα τεθούν σε απομόνωση με δική τους πρωτοβουλία. 

Στο τέλος της συνεδρίασης αυτής, ο δημοσιογράφος είχε πληροφορηθεί πως ένα μέλος της οικογένειάς του, με το οποίο είχε συγχρωτισθεί στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, είχε έρθει σε επαφή με φορείς του ιού. Στη συνέχεια διαγνώσθηκε θετικός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα