Νότια Κορέα: Ένας θάνατος, 16 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός στη Νότια Κορέα
Κορονοϊός στη Νότια Κορέα AP

Σε σχετική ύφεση βρίσκεται ο ιός στη Νότιο Κορέα όπου τα κρούσματα έπεσαν κάτω από 20 για πρώτη φορά μετά από τέσσερις ημέρες.

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι κατέγραψαν ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής έναν νέο θάνατο εξαιτίας της COVID-19 και 16 κρούσματα μόλυνσης.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ανήλθε έτσι στους 267 νεκρούς επί συνόλου 11.206 κρουσμάτων μόλυνσης. Το ποσοστό θνητότητας ανέρχεται στο 2,38%. Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων μόλυνσης έπεσε κάτω από τα 20 για πρώτη φορά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Από τα νέα κρούσματα, τα τρία εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στη Νότια Κορέα από το εξωτερικό, με το σύνολο των περιπτώσεων αυτού του είδους να ανέρχονται σε 1.215. Άλλοι 13 ασθενείς βγήκαν από την καραντίνα αφού ιάθηκαν.

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί έφθασε κατά συνέπεια τους 10.226. Το ποσοστό των ασθενών που έχουν αποθεραπευθεί ανέρχεται πλέον σε 91,3%. Από την 3η Ιανουαρίου, στη Νότια Κορέα έχουν γίνει τεστ σε 826.000 ανθρώπους.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network