Νότια Κορέα: Ο Μουν Τζε-ιν πιστεύει ότι ο Τραμπ αξίζει το Νόμπελ ειρήνης

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν AP

Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας δήλωσε πως 'αυτό που επιθυμούμε είναι μόνο η ειρήνη" και μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν δήλωσε ότι ο αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να βραβευτεί με Νόμπελ Ειρήνης για τις προσπάθειές του τερματισμού της πολυετούς διένεξης με την Βόρεια Κορέα για τα πυρηνικά της Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε σήμερα ένας νοτιοκορεάτης αξιωματούχος.

"Ο πρόεδρος Τραμπ θα πρέπει να κερδίσει το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Αυτό που επιθυμούμε είναι μόνο η ειρήνη", είπε ο Μουν σε συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, σύμφωνα με αξιωματούχο της προεδρικής κατοικίας που ενημέρωσε τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Μουν και ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιουνγκ Ουν δεσμεύτηκαν την Παρασκευή για τον τερματισμό των εχθροπραξιών ανάμεσα στις δύο χώρες και είπαν ότι θα εργαστούν προς την κατεύθυνση της "πλήρους αποπυρηνικοποίησης" της κορεατικής χερσονήσου κατά την πρώτη διακορεατική σύνοδο εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Ο Τραμπ προετοιμάζεται για μια σύνοδο ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας, η οποία όπως είπε θα διεξαχθεί κατά τις επόμενες τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Η σύνοδος αυτή ήταν το κυριότερο αντικείμενο συζήτησης που είχαν ο Κιμ και ο Μουν κατά τη συνάντησή τους στα σύνορα των δύο χωρών, είπε ο αξιωματούχος.

Τον Ιανουάριο ο Μουν δήλωσε ότι ο Τραμπ "αξίζει έπαινο γιατί συνέβαλε στον διακορεατικό διάλογο. Πιθανόν να είναι το αποτέλεσμα των αμερικανικών κυρώσεων και πιέσεων".

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορέα, ΗΠΑ, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Β. Κορέα: Αλλάζει την ώρα σε ένδειξη καλής θέλησης

Ιστορική μέρα για Βόρεια και Νότια Κορέα: Τέλος ο πόλεμος, τέλος τα πυρηνικά

Κορέα: Ο πόλεμος που κράτησε 65 χρόνια και η ελληνική εμπλοκή

Βόρεια - Νότια Κορέα: Κοινός στόχος μια χερσόνησος "ελεύθερη από πυρηνικά"

SHARE:

24Media Network