Νταβούτογλου: Όχι σε συμφωνία που μετατρέπει την Τουρκία σε ανοιχτή φυλακή

Νταβούτογλου: Όχι σε συμφωνία που μετατρέπει την Τουρκία σε ανοιχτή φυλακή

Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου παρατηρεί δυσκολίες εντός της ΕΕ ως προς την εκπλήρωση των όρων της συμφωνίας για την μεταναστευτική κρίση, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα για ένα θετικό αποτέλεσμα

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε σήμερα πως παρατηρεί κάποιες δυσκολίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπλήρωση των όρων της συμφωνίας για την μεταναστευτική κρίση, αλλά εξέφρασε την ελπίδα για ένα θετικό αποτέλεσμα από τις αυριανές συζητήσεις στις Βρυξέλλες.

«Παρατηρούμε ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες εντός της ΕΕ…ως προς την εκπλήρωση αυτών των όρων (της τουρκικής πρότασης)», δήλωσε ο Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Άγκυρας.

«Τις συζητήσαμε αυτές με την (Γερμανίδα καγκελάριο) Άγγελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποιήσαμε την περασμένη εβδομάδα και με τον (πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) Ντόναλντ Τουσκ όταν αυτός βρισκόταν στην Άγκυρα», τόνισε κατά την αναχώρηση του για τις Βρυξέλλες.

Παράλληλα ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως δεν θα δεχτεί καμία συμφωνία που θα μετατρέπει την Τουρκία σε μια «ανοιχτή φυλακή» για τους μετανάστες.

«Δεν θα πρόκειται να δεχτούμε καμία πρόταση η οποία θα μετατρέπει την Τουρκία σε μια ανοιχτή φυλακή μεταναστών. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό…Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια καλή έκβαση για την Τουρκία, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τους μετανάστες», σημείωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Σύνοδος Κορυφής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό: Πολύ λίγοι, πολύ λίγα

'Μασάζ' Τσίπρα σε Ευρωπαίους σοσιαλιστές για συμφωνία με Τουρκία

Παράταση 'λόγω Βρυξελλών' πήρε ο Τσίπρας από τον Καμμένο

SHARE:

24Media Network