Ντέιβις: Όχι σε πιθανό μπλόκο του Brexit από τη Βουλή

Ντέιβις: Όχι σε πιθανό μπλόκο του Brexit από τη Βουλή
British Secretary of State for Exiting the European Union, David Davis, arrives at 10 Downing Street in London, Thursday, Feb. 9, 2017. Britain's House of Commons gave its final approval Wednesday to a bill authorizing the government to start exit talks with the European Union, despite fears by opposition lawmakers that the U.K. is setting out on the rocky path to Brexit with a sketchy roadmap. (AP Photo/Matt Dunham) AP

"Το κοινοβούλιο δεν πρέπει να έχει την εξουσία να ασκήσει βέτο στην έξοδο από την ΕΕ", δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit

Ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις δήλωσε ότι το κοινοβούλιο πρέπει να μην έχει τη δυνατότητα να ασκήσει βέτο στην απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ και κάλεσε τους βουλευτές να απορρίψουν προτεινόμενες αλλαγές στη νομοθεσία η οποία δίνει στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι την εξουσία να αρχίσει συνομιλίες για την έξοδο της Βρετανίας.

Ο Ντέιβις κάλεσε τους βουλευτές στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου να ανατρέψουν αλλαγές που έγιναν την περασμένη εβδομάδα από την άνω Βουλή με την επιδίωξη να δοθεί στους πολιτικούς περισσότερη εξουσία για να απορρίψουν τους τελικούς όρους της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Αυτό που δεν μπορούμε να έχουμε είναι κάποιο από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου να ανατρέψει την απόφαση του βρετανικού λαού – δεν έχουν βέτο», τόνισε ο Ντέιβις.

Πηγή: ΑΠΕ, Φωτογραφία AP Images/Matt Dunham

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα