Ντόναλντ Τραμπ: Κατέθεσε επίσημα την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024 – “Η Αμερική επιστρέφει”

Ντόναλντ Τραμπ: Κατέθεσε επίσημα την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024 – “Η Αμερική επιστρέφει”
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP Photo/Charlie Neibergall

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επισημοποίησε την τρίτη κατά σειρά υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε χθες Τρίτη επίσημα στις ομοσπονδιακές εκλογικές αρχές την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος επισημοποίησε την υποψηφιότητά του, την τρίτη κατά σειρά, με έγγραφο που επιδόθηκε στην ομοσπονδιακή εκλογική επιτροπή (Federal Election Commission, FEC), μερικά λεπτά προτού κάνει τη «μεγάλη ανακοίνωση» που είχε προαναγγείλει μπροστά στους συγκεντρωμένους οπαδούς του που ανυπομονούσαν στην πολυτελή κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης ο Τραμπ διαβεβαίωσε τους οπαδούς του πως η Αμερική «επιστρέφει», λίγη ώρα αφού συνεργάτες του υπέβαλαν στις ομοσπονδιακές εκλογικές αρχές έγγραφα που επισημοποιούν πως θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ρεπουμπλικάνος επιχειρηματίας ακινήτων περιέγραψε με ειδυλλιακούς όρους την θητεία του, μιλώντας για μια χώρα που απολάμβανε ειρήνη, ευημερία κι έχαιρε σεβασμού στη διεθνή σκηνή, απευθυνόμενος σε συγκεντρωμένους αφοσιωμένους υποστηρικτές του σε μεγάλη αίθουσα υποδοχής στην πολυτελή κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα.

Ο Τζο Μπάιντεν ενσαρκώνει τις αποτυχίες της αριστεράς και τη διαφθορά της Ουάσιγκτον”, σημείωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος και πρόσθεσε: “Για να ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο και τη δόξα της, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου στις προεδρικές εκλογές. Αυτή δεν θα είναι δική μου εκστρατεία, θα είναι η δική μας εκστρατεία”.

Μπάιντεν: “Αυτός αποδυνάμωσε την Αμερική”

Από την πλευρά του, ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του πως «αποδυνάμωσε την Αμερική», την ώρα που ο μεγιστάνας των ακινήτων πως θα είναι για τρίτη φορά υποψήφιος.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Μπάιντεν συνόδευσε την κατηγορία αυτή με σύντομο βίντεο στο οποίο κατηγορεί, μεταξύ άλλων, τον κ. Τραμπ πως «εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της υγειονομικής περίθαλψης» και των «δικαιωμάτων των γυναικών», προώθησε φοροαπαλλαγές «για τους πλούσιους», ενώ κανάκευε «εξτρεμιστές».

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο Λευκός Οίκος στον δικό του λογαριασμό στο Twitter ανέβασε νήμα στο οποίο αναφέρεται στα «επιτεύγματα» του κ. Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα