Ο 74χρονος που διέπλευσε 3 φορές τον Ατλαντικό με καγιάκ, πέθανε αναρριχώμενος στο Κιλιμάτζαρο

Ο 74χρονος που διέπλευσε 3 φορές τον Ατλαντικό με καγιάκ, πέθανε αναρριχώμενος στο Κιλιμάτζαρο
Youtube Great Big Story

O 74χρονος Αλεξάντερ Ντόμπα αναρριχήθηκε στην ψηλότερη κορυφή του Κιλιμάτζαρο, στα 5.891 μέτρα. Λίγο πριν να ξεκινήσει η κατάβαση, έχασε τις αισθήσεις του και ξεψύχησε.

Ένας γνωστός κωπηλάτης του καγιάκ, ο 74χρονος Αλεξάντερ Ντόμπα, ο οποίος διέσχισε τρεις φορές τον Ατλαντικό μόνος του, άφησε την τελευταία του πνοή αφού κατάφερε να αναρριχηθεί στο Κιλιμάτζαρο, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του.

«Με μεγάλη μας θλίψη σας ενημερώνουμε ότι ο μεγάλος αθλητής του καγιάκ Αλεξάντερ Ντόμπα πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου. Πέθανε σαν ταξιδιώτης, φτάνοντας στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, στο Κιλιμάτζαρο, πραγματοποιώντας το όνειρό του», έγραψε η οικογένειά του στο Facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης, ο Ντόμπα αναρριχήθηκε στην ψηλότερη κορυφή του Κιλιμάτζαρο, στα 5.891 μέτρα. Λίγο πριν να ξεκινήσει η κατάβαση όμως, έχασε τις αισθήσεις του και ξεψύχησε, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Ο 74χρονος με την «θρυλική» λευκή γενειάδα και το γεμάτο δυναμισμό βλέμμα, ήταν συνταξιούχος μηχανικός. Έγινε διάσημος αφού διέπλευσε μόνος του, χωρίς βοήθεια, τρεις φορές τον Ατλαντικό Ωκεανό. Την πρώτη φορά, στο διάστημα Οκτωβρίου 2010-Φεβρουαρίου 2011, κωπηλάτησε από το Ντακάρ στο Ακαράου της Βραζιλίας και την δεύτερη από τη Λισαβόνα στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντας (Οκτώβριος 2013-Απρίλιος 2014). Την τρίτη φορά ξεκίνησε από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και έφτασε στη Γαλλία, καλύπτοντας μια απόσταση 6.680 χιλιομέτρων μέσα σε 111 ημέρες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα