Ο "Άγιος Βασίλης" ήταν σκέτη λέρα

Ο "Άγιος Βασίλης" ήταν σκέτη λέρα

Ένα απίστευτο κόλπο σκαρφίστηκε απατεώνας στη Ρωσία. Τηλεφωνούσε σε παιδιά ως Άγιος Βασίλης και ζητούσε... πολύτιμα αντικείμενα! Διαβάστε πώς τα εξαπατούσε

Οι ρωσικές αρχές αναζητούν έναν άνδρα που τηλεφωνούσε σε σπίτια και κατάφερνε να πείσει τα μικρά παιδιά που σήκωναν το τηλέφωνο ότι πρέπει να κάνουν ένα δώρο στον... Άγιο Βασίλη, αποσπώντας με τον τρόπο αυτό διάφορα πολύτιμα αντικείμενα.

Τρεις οικογένειες από την πόλη Σουργκούτ της κεντρικής Σιβηρίας κατήγγειλαν ότι δέχτηκαν τηλεφωνήματα από τον "Πατέρα Πάγο"-όπως αποκαλείται ο Άγιος Βασίλης στη Ρωσία.

Ο απατεώνας "άγιος" έλεγε στα παιδιά ότι θα λάμβαναν ό,τι δώρο επιθυμούσαν για τα Χριστούγεννα, αρκεί να μαζέψουν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα από τα σπίτια τους και να τα πετάξουν από το παράθυρο ή να τα βάλουν σε ένα κουτί μπροστά στην εξώπορτα.

Στα θύματά του περιλαμβάνονται δύο αγόρια και ένα κορίτσι κάτω των 8 ετών. Ο απατεώνας κατάφερε να πάρει χρήματα, χρυσαφικά και άλλα κοσμήματα.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι τώρα πώς ο δράστης έβρισκε τους αριθμούς των τηλεφώνων και καλούσε όταν τα παιδιά βρίσκονταν μόνα στο σπίτι.

SHARE:

24Media Network