Ο Benedict Cumberbatch βγαίνει μπροστά για τους πρόσφυγες

Ο Benedict Cumberbatch βγαίνει μπροστά για τους πρόσφυγες

Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης, στο Barbican του Λονδίνο, που ανεβάζει το θεατρικό έργο του Σαίξπηρ, Άμλετ, ο Cumberbatch βγήκε μπροστά, ενώ το κοινό ακόμα τον χειροκροτούσε και ζήτησε από τους θεατές να δωρίσουν χρήματα για την ανακούφιση των χιλιάδων προσφύγων που φτάνουν καθημερινά στην Ευρώπη

Τον δικό του αγώνα για τους πρόσφυγες δίνει ο ηθοποιός Benedict Cumberbatch (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς). Αποφάσισε να δωρίσει τα έσοδα μίας παράστασης στους πρόσφυγες. 

Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης, στο Barbican του Λονδίνο, που ανεβάζει το θεατρικό έργο του Σαίξπηρ, Άμλετ, ο Cumberbatch βγήκε μπροστά, ενώ το κοινό ακόμα τον χειροκροτούσε και ζήτησε από τους θεατές να δωρίσουν χρήματα για την ανακούφιση των χιλιάδων προσφύγων που φτάνουν καθημερινά στην Ευρώπη.

Ο Cumberbatch λέγεται ότι έχει επικρίνει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για την «αργή ανταπόκριση» στο πρόβλημα των προσφύγων και απήγγειλε τους στοίχους της ποιήτριας Warsan Shire (Γουόρσαν Σάιρε), «Ένας γονέας βάζει μόνο το παιδί του σε μια βάρκα, όταν η θάλασσα είναι ασφαλέστερη από τη γη».

Έτσι κατάφερε να συγκεντρώσει, επιπλέον, περισσότερες από 4.000 λίρες Αγγλίας. Ανάμεσα στο κοινό ήταν βουλευτές, ο γραμματέας Πολιτισμού John Whittingdale (Τζον Γουίτινγκντελ), ο βουλευτής του Εργατικού κόμματος Chris Bryant (Κρις Μπράιαντ).

Αργότερα ο διάσημος ηθοποιός έγραψε στο twitter ότι ήταν περήφανος για την «συναισθηματική απήχηση» που είχε η έκκλησή του για βοήθεια. Η έκκληση έγινε μία μέρα πριν προλογίσει ένα βίντεο του συγκροτήματος Crowded House με τίτλο Help Is Coming. Η ιδέα ήταν της συγγραφέως Caitlin Moran (Κέιτλιν Μόραν) και του δημοσιογράφου συζύγου της, Pete Paphides (Πιτ Πφάιντς), τα έσοδα από το βίντεο θα διατεθούν στην οργάνωση Save the Children.

(ΑΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεν είναι ζώα ρε. Η Ουγγαρία ντροπιάζει τον εαυτό της και την Ευρώπη όλη

Αγνοούνται πέντε μετανάστες μετά από ανατροπή σκαφών

O Ούγγρος πρωθυπουργός προτείνει τώρα χρηματοδότηση των γειτόνων της Συρίας για να δεχθούν πρόσφυγες

SHARE: