Ο διπολικός Σουλτς ζητά τώρα από την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για να μην χρεοκοπήσει

default image

Το πρωί εξυμνεί τον Έλληνα πρωθυπουργό που μάχεται για όλη την Ευρώπη και το βράδυ τρίζει τα δόντια στην κυβέρνηση ώστε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Η διαπραγμάτευση στην Ευρώπη σκληραίνει με πολλούς από τους παίκτες του παιχνιδιού να μοιάζουν με διχασμένες προσωπικότητες σε ό, τι αφορά τη θέση τους απέναντι στη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου μιλούσε για “ένα πρωθυπουργό ο οποίος μάχεται για την Ευρώπη και όχι μόνο για την Ελλάδα” και πως η ελληνική κυβέρνηση “μάχεται βάση προγράμματος” αφήνοντας έτσι “παράθυρο διαλόγου” με την Ευρώπη.

Ταυτόχρονα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsbatt που κυκλοφορεί την Πέμπτη δήλωνε πως “Εάν η Ελλάδα προβεί σε μονομερή αλλαγή των συμφωνιών, η άλλη πλευρά δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένη να τηρήσει τις δικές της δεσμεύσεις”

Ο Μάρτιν Σουλτς φέρεται να δηλώνει στην εφημερίδα πως είτε η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, είτε θα κινδυνέψει με χρεοκοπία. “Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα σταματήσει να λαμβάνει χρήματα και το κράτος δεν θα είναι σε θέση να αυτοχρηματοδοτείται” σημειώνει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα