Ο Ελπιδοφόρος στις διαδηλώσεις: "Να αρθρώσουμε ηχηρό λόγο κατά της αδικίας"

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελιδοφόρος στις διαδηλώσεις.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελιδοφόρος στις διαδηλώσεις. FACEBOOK

Στους δρόμους του Μπρούκλιν για να διαδηλώσει κατέβηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. "Αντιμετωπίσαμε μία πανδημία που προκάλεσε σοβαρές σωματικές ασθένειες, αλλά η πνευματική ασθένεια βαθαίνει" έγραψε  στα social media.

Σε ειρηνική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μπρούκλιν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, συμμετείχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Όπως ο ίδιος έγραψε στο facebook "ήρθα σήμερα εδώ στο Brooklyn για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τις αγαπητές μου αδελφές και τους αγαπητούς μου αδελφούς, των οποίων τα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί βάναυσα. Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία, δίχως κανενός είδους βία και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, διότι η βία γεννά μόνο περισσότερη βία".

ADVERTISING

"Πρέπει να αρθρώσουμε λόγο και μάλιστα λόγο ηχηρό κατά της αδικίας στη χώρα μας. Αποτελεί ηθικό καθήκον και υποχρέωσή μας να υποστηρίξουμε την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Αντιμετωπίσαμε μία πανδημία που προκάλεσε σοβαρές σωματικές ασθένειες, αλλά η πνευματική ασθένεια στην πατρίδα μας βαθαίνει ακόμη περισσότερο και πρέπει να θεραπευτεί τόσο με πράξεις όσο και με λόγια. Εγώ θα συνεχίσω να στέκομαι στο πλευρό όλων εκείνων που εργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ισονομίας για κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, φύλου ή εθνικής καταγωγής" συμπληρώνει στο μήνυμά του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής πριν απο λίγες μέρες με ανάρτησή του στο facebook είχε απευθύνει έκκληση για κοινό μέτωπο κατά του ρατσισμου.

"Η άδικη δολοφονία του George Floyd δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει τις ΗΠΑ. Η βία γεννά μόνο βία, αλλά όταν αυτή ασκείται από κάποιους στην εξουσία, τότε οφείλουμε να μη μένουμε σιωπηλοί. Nα εναντιωθούμε στον ρατσισμό και να απαιτήσουμε ισονομία για όλους" έγραψε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τζορτζ Φλόιντ

24Media Network