Ο Ερντογάν απειλεί για το δημοψήφισμα των Κούρδων

Pro independence supporters wrapped in Kurdish flags chant at a referendum rally in Irbil, Friday, Sept. 22, 2017. Speaking to the crowd of thousands in the Irbil soccer stadium Kurdish president, Masoud Barzani said the fight against the Islamic State group in partnership with the Iraqi military will "continue" despite the vote. (AP Photo/Bram Janssen)
Pro independence supporters wrapped in Kurdish flags chant at a referendum rally in Irbil, Friday, Sept. 22, 2017. Speaking to the crowd of thousands in the Irbil soccer stadium Kurdish president, Masoud Barzani said the fight against the Islamic State group in partnership with the Iraqi military will "continue" despite the vote. (AP Photo/Bram Janssen) AP

"Το δημοψήφισμα θα πυροδοτήσει νέες κρίσεις", προειδοποιεί εκπρόσωπος του Ερντογάν

Το προγραμματισμένο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία στην περιοχή των Κούρδων του βόρειου Ιράκ είναι "ένα φρικτό λάθος", το οποίο θα πυροδοτήσει νέες κρίσεις στην περιοχή αν δεν ματαιωθεί, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

"Αν δεν ματαιωθεί το δημοψήφισμα θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες. Η Αρμπίλ θα πρέπει άμεσα να αποφύγει αυτό το φρικτό λάθος, το οποίο θα πυροδοτήσει νέες κρίσεις στην περιοχή", έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Ιμπραχήμ Καλίν.

Κουρδική αντιπροσωπεία στη Βαγδάτη

Εν τω μεταξύ, μια αντιπροσωπεία της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης πήγε σήμερα στη Βαγδάτη για συνομιλίες με την ιρακινή κυβέρνηση, παράλληλα με το προγραμματισμένο για την Δευτέρα δημοψήφισμα για ανεξαρτησία.

"Η αντιπροσωπεία θα συζητήσει για το δημοψήφισμα αλλά το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί. Είπαμε να μιλήσουμε με τη Βαγδάτη πριν, στη διάρκεια και μετά το δημοψήφισμα", δήλωσε στο Reuters ο ανώτατος σύμβουλος του Κούρδους ηγέτη Μασούντ Μπαρζανί, ο Χοσιγιάρ Ζεμπάρι.

Νωρίτερα σήμερα το γραφείο του Κούρδου πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι η συνέντευξη Τύπου που επρόκειτο να δώσει το πρωί στο Αρμπίλ ο Μπαρζανί σε σχέση με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής αναβλήθηκε για αύριο, Κυριακή.

Φωτογραφία: AP Photo/Bram Janssen

SHARE: