Ο Ερντογάν αποκτά αντίπαλο! Ποιοι στήνουν κόμμα στην Τουρκία για να τον ρίξουν

Ο Ερντογάν αποκτά αντίπαλο! Ποιοι στήνουν κόμμα στην Τουρκία για να τον ρίξουν
Ο Ερντογάν AP

Μια νέα πολιτική οργάνωση που θα αγωνιστεί για όσα το κόμμα ΑΚΡ δεν έχει κάνει, όπως η ενίσχυση της δημοκρατίας, της οικονομίας και του κράτους δικαίου.

Ο Ερντογάν κινδυνεύει να χάσει Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, γράφει η Arab News σε ανάλυσή της.

Οι λόγοι που μπορεί να συμβεί αυτό είναι πολλοί και σοβαροί. Ο πληθωρισμός ξεπερνά το 20%, η ανεργία δεν λέει να πέσει κάτω από το 12% και η τουρκική λίρα είναι σε αστάθεια. Σ΄ αυτά η ανάλυση της Arab News προσθέτει την προσπικότητα του Ερντογάν, ο οποίος όπως γράφει λατρεύεται από τους μισούς Τούρκους αλλά έχει απέναντί του φανατικά τους υπόλοιπους.

Όπως γράφει το Militaire.gr η ανάλυση επικαλείται τον οικονομολόγο Emre Deliveli, ο οποίος παραδέχεται ότι «τα πράγματα δεν πάνε καλά» για τον ισχυρό άνδρα της Τουρκίας και ότι η κυβέρνηση Ερντογάν χρησιμοποιεί «ανορθόδοξα μέτρα» για τη δημιουργία κεφαλαίων. Δεν είναι τυχαίο ότι πρώην ηγετικά στελέχη του AKP, όπως οι πρώην πρωθυπουργοί Αμπντουλάχ Γκιουλ και Αχμέτ Νταβούτογλου και ο πρώην υπουργός οικονομίας Αλί Μπαμπατζάν, εργάζονται για τη δημιουργία ενός νέου κεντροδεξιού κόμματος.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια νέα ιστοσελίδα που ονομάζεται Yeni Bir Parti – νέο κόμμα – έχει προσελκύσει πρόσφατα μεγάλη προσοχή. Υπόσχεται μια νέα πολιτική οργάνωση που θα αγωνιστεί για όσα το κόμμα ΑΚΡ δεν έχει κάνει, όπως η ενίσχυση της δημοκρατίας, της οικονομίας και του κράτους δικαίου.

Η κυβέρνηση του ΑΚΡ είναι “κουρασμένη”, ανέφερε η ιστοσελίδα, υπονοώντας ότι οι άνθρωποι πίσω από την πρωτοβουλία είναι απογοητευμένοι υποστηρικτές του AKP. Η ίδρυσή του πάντως αναμένεται μετά από τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου. Πόσο μετά κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει. Το αποτέλεσμα των εκλογών θα παίξει ρόλο στην απόφαση. Είναι πάντως βέβαιο ότι το νέο κεντροδεξιό κόμμα θα ανταγωνιστεί το AKP στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2023.

Διαβάστε ακόμη στο Militaire.gr:

Η εικονική πραγματκικότητα της “Γαλάζιας Πατρίδας”

Πως η Τουρκία θέλει να βάλει χέρι στο ταμείο της Κύπρου και στα κέρδη του φυσικού αερίου

Δώρο Τούρκου υπουργού στον ελληνικό τουρισμό! Απειλεί με φυλακή Ευρωπαίους τουρίστες!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα