Ο Ερντογάν έκανε τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων

Ο Ερντογάν έκανε τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων

"Ένα έθνος, μία σημαία, ένα κράτος, μια πατρίδα" ήταν το μήνυμα του Τούρκου προέδρου ο οποίος επαναλαμβάνει πως θα πάει πρώτος "όταν γίνει επιστράτευση"

Το σήμα των εξτρεμιστών "Γκρίζων Λύκων" σχημάτισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε οπαδούς του κόμματός του, στη Μερσίνη.

"Ένα έθνος, μία σημαία, ένα κράτος, μια πατρίδα", ήταν το μήνυμά του προς το συγκεντρωμένο πλήθος ενώ επανέλαβε όσα είχε πει πριν λίγο καιρό περί γενικής επιστράτευσης.

Παρακάτω ο χαιρετισμός "ραμπιά" του Ερντογάν που συμβολίζει το "ένα έθνος, μία σημαία, ένα κράτος, μια πατρίδα". Τον ίδιο χαιρετισμό είχε κάνει και στην Κομοτηνή. Η "ραμπιά" αποδίδεται στους οπαδούς του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και έχει υιοθετηθεί από το 2013 και μετά από τα μέλη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), αλλά και εκτός ΑΚΡ, από θρησκευόμενους συντηρητικούς κύκλους:

Ο Ερντογάν έκανε τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων

"Όταν γίνει, όταν σας καλέσουν στο καθήκον, πρώτος θα πάω μαζί σας", είπε χαρακτηριστικά. "Δεν ξέρουν τους Τούρκους, δεν ξέρουν το τουρκικό έθνος, δεν ξέρουν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις", συνέχισε, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, μιας και αυτή την περίοδο η Τουρκία έχει ανοίξει μέτωπα εναντίον των Κούρδων στο Αφρίν, αλλά και προς το Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ. Το μήνυμά του βέβαια περί επιστράτευσης, έχει να κάνει με την επιχείρηση "κλάδος ελιάς" στη βόρεια Συρία, στα σύνορα της Τουρκίας.

Το σήμα των Γκρίζων Λύκων όπως το σχημάτισε ο Ερντογάν, στο παρακάτω βίντεο:

Για το Αφρίν συγκεκριμένα είπε, πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει "να μπει στο δρόμο μας η τρομοκρατία", και έκανε λόγο για ενίσχυση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή. Δήλωσε δε πως "έχουν εξουδετερωθεί 3.000 τρομοκράτες. Θα πορευτούμε μαζί, πιστεύουμε στις αρχές μας και στις δυνάμεις μας".

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν κατηγόρησε άλλωστε το ΝΑΤΟ για "δυο μέτρα και δυο σταθμά". "Η Τουρκία στέλνει στρατιώτες της σε ζώνες συγκρούσεων όταν της ζητείται, ωστόσο, δεν έλαβε βοήθεια ως ανταπόδοση", είπε.

Ακόμη, ο τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε ότι η τουρκική επιχείρηση θα επεκταθεί προς την κατεύθυνση των συνόρων με το Ιράκ και την πόλη Κομπάνι, η οποία έχει ιδιαίτερα ισχυρό συμβολισμό για τους Κούρδους.

Αφού "καθαρίσουμε τους τρομοκράτες" από το Αφρίν, είπε, θα "τους καθαρίσουμε κι από τη Μάνμπιτζ, την Άιν αλ Αράμπ (σ.σ. η ονομασία του Κομπάνι στα αραβικά), την Ταλ Αμπιάντ, τη Ρας αλ Άιν και την Καμισλί. Όπου κι αν υπάρχουν τρομοκράτες, θα πάμε εκεί", κατέληξε.

Φωτογραφίες: Αssociated Press

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ερντογάν κατά ΝΑΤΟ: Πού είστε τώρα που χρειαζόμαστε στήριξη;

SHARE:

24Media Network