Ο Ερντογάν φωτογραφίζεται με τον δολοφόνο του Σολωμού

Ο Ερντογάν φωτογραφίζεται με τον δολοφόνο του Σολωμού

Με τον άνθρωπο που πριν από 24 χρόνια εκτέλεσε τον Σολωμό Σολωμού και εκκρεμεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης φωτογραφήθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Με τον διεθνώς καταζητούμενο δολοφόνο του Κύπριου Σολωμόντα Σολωμού, Κενάν Ακίν, φωτογραφήθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο επικεφαλής του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, κατά την πρόσφατη προκλητική επίσκεψη του Ερντογάν στα κατεχόμενα, όπως αναφέρει το militaire.

 

Σε βάρος του Ακίν, ο οποίος όταν πυροβόλησε τον 26χρονο Σολωμού, το 1996 ήταν υπουργός του ψευδοκράτους, έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol, ενώ είναι επικηρυγμένος με το ποσό των 460.000 ευρώ.

Η δολοφονία Σολωμού

Στις 11 Αυγούστου 1996 Τούρκοι εθνικιστές και αστυνομικοί, κατά την διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης στην περιοχή της νεκρής ζώνης στην Δερύνεια, λιντσάρουν και δολοφονούν τον 24χρονο Τάσο Ισαάκ.

Τρεις ημέρες μετά, στις 14 του μήνα, ημέρα της κηδείας του Ισαάκ και ημέρα μνήμης της κατάληψης της Αμμοχώστου, ομάδα διαδηλωτών κατευθύνεται προς το οδόφραγμα της Δερύνειας, προκειμένου να εναποθέσουν στεφάνια στον τόπο της δολοφονίας του Ισαάκ.

Η εμφάνιση ομάδας Γκρίζων Λύκων που άρχισε πετροπόλεμο μετέτρεψε την περιοχή σε πεδίο μάχης. Ο Σολωμού καταφέρνει να περάσει τον φραγμό των κυανόκρανων και περνά στην νεκρή ζώνη.

Εκεί επιχειρεί να ανεβεί σε ιστό για να κατεβάει την τουρκική σημαία, ενώ διαδηλωτές προσπαθούν αν τον αποτρέψουν.

Τούρκοι σκοπευτές πυροβολούν τον Σολωμού, ο οποίος πέφτει νεκρός από σφαίρα στον λαιμό. Τα πυρά στην συνέχεια κατευθύνονται προς τους υπόλοιπους διαδηλωτές, με αρκετούς να τραυματίζονται.

Ένας από τους δολοφόνους του Σολωμού, ταυτοποιείται από τις ελληνοκυπριακές αρχές, ως ο Κενάν Ακίν, έποικος, πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού, υπουργός του ψευδοκράτους και πράκτορας των τουρκικών μυστικών δυνάμεων.

Εναντίον του, εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκκρεμεί.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα