O Ερντογάν μετατρέπει το πατρικό του Γκιουλέν σε δημόσιες τουαλέτες

default image

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να εκδικηθεί και να εξευτελίσει τον Φετουλάχ Γκιουλέν, μετατρέποντας το πατρικό του σπίτι σε δημόσιες τουαλέτες

Φαίνεται πως ο Τούρκος πρόεδρος δεν κρατάει, πλέον, ούτε τα προσχήματα, καθώς προχωρά σε κλείσιμο τηλεοπτικών σταθμών με το έτσι θέλω, ενώ αποφάσισε να εκδικηθεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν εξευτελίζοντας τον.

Αυτή τη φορά ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, πως το πατρικό σπίτι του Γκιουλέν θα μετατραπεί, σύντομα, σε δημόσιες τουαλέτες.

Ο αυτοεξόριστος, στην Πενσυλβάνια, Γκιουλέν γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια σ’ ένα σπίτι στο χωριό Κορκοκού στην επαρχία Ερζουρούμ της Τουρκίας.

Την πληροφορία μετέδωσαν πρώτα τα τοπικά μέσα και η πρόταση χρήσης της οικείας φαίνεται να προήλθε από τους συγχωριανούς του θρησκευτικού ηγέτη, οι οποίοι θέλουν “αυτόβουλα” να τον τιμωρήσουν ως υποκινητή του πραξικοπήματος, στηρίζοντας τη θέση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, η είδηση επιβεβαιώθηκε και απ’ τον περιφερειάρχη του Ερζερούμ. Η απόφαση αποσκοπεί στον εξευτελισμό του Γκιουλέν, την έκδοση του οποίου από τις ΗΠΑ έχει ζητήσει ο Τούρκος πρόεδρος, πρώην συνεργάτης και τώρα ορκισμένος εχθρός του.

Υπενθυμίζεται ότι και πριν, κυρίως όμως μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου χιλιάδες βιβλία του κ. Γκιουλέν ρίχτηκαν στα ποτάμια ή κάηκαν στους δρόμους. O ίδιος ωστόσο είχε καταγγείλει εξαρχής το πραξικόπημα. 

Μέχρι στιγμής, έχουν απομακρυνθεί, από τις θέσεις, τουλάχιστον 60.000 εργαζόμενοι, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν και στήριξαν το αποτυχημένο πραξικόπημα.

“Μπορεί να διαφύγει από τις ΗΠΑ”, δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης

Η Τουρκία λαμβάνει πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ότι ο μουσουλμάνος ιεροκήρυκας, τον οποίο κατηγορεί ότι διοργάνωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, μπορεί να φύγει από την κατοικία του στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Ο Μποζντάγ δήλωσε στο Habertutk TV πως ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν μπορεί να διαφύγει στην Αυστραλία, στο Μεξικό, στον Καναδά, στη Νότια Αφρική ή στην Αίγυπτο.

(ΠΗΓΗ: Independent)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα