Ο “γιατρός του θανάτου” και τα έργα του

default image

Στην Νέα Υόρκη αναμένεται η δημοπρασία αντικειμένων του γιατρού γνωστού για τις απόψεις του περί θανάτου. Μαζί πίνακας που έφτιαξε με το ίδιο του το αίμα

Τα αμφιλεγόμενα έργα του γιατρού Jack Kevorkian θα τεθούν προς πώληση σε δημοπρασία που θα λάβει χώρα στην Νέα Υόρκη. Ανάμεσα τους, βρίσκεται το “εργαλείο” ευθανασίας για το οποίο και καταδικάστηκε.

Όμως, το συγκεκριμένο “εργαλείο” δεν θα είναι το μοναδικό έκθεμα, αφού η δημοπρασία θα περιλαμβάνει 17 πίνακες ζωγραφικής του παθολόγου, ένας από τους οποίους σχεδιάστηκε από το ίδιο του το αίμα.

Τα προσωπικά αντικείμενα του Kevorkian πρόκειται να πωληθούν στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Νέας Υόρκης, ενώ η αξία μόνο για τους πίνακες φτάνει μέχρι και τα 4.000.000 ευρώ.

Ωστόσο, εικόνες των πινάκων και όχι οι αυθεντικοί θα παρουσιαστούν στους επικείμενους πλειοδότες, αφού η Αρμενική Βιβλιοθήκη και το Μουσείο της Αμερικής αρνούνται να τους παραδώσουν.

Υποστηρίζουν ότι αποτελούν δωρεά του γιατρού και καλλιτέχνη που έχει καταγωγή από την Αρμενία.

Ο “Γιατρός του Θανάτου”

Ο Jack Kevorkian έμεινε στην ιστορία για την διακήρυξη του δικαιώματος των ανθρώπων στον θάνατο. Με τη συσκευή του βοήθησε να δοθεί τέλος στην ζωή περίπου 130 ανθρώπων με ανίατες ασθένειες.

Μάλιστα, το 1999 καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού, για την συνέργειά του το 1998 στον θάνατο ενός άντρα από το Michigan που έπασχε από την ασθένεια “Lou Gehrig”.

Βγήκε από τη φυλακή το 2007, ενώ άφησε την τελευταία του πνοή τον Ιούνιο του 2011 αφήνοντας ολόκληρη την περιουσία του στην ανιψιά του και μοναδική κληρονόμο, Ava Janus of Troy, Mich.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα