Ο Ισραηλινός πρόεδρος έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρόεδρος έδωσε εντολή σχηματισμού  κυβέρνησης στον Νετανιάχου
Μπενιαμίν Νετανιάχου AP

Σφραγίζοντας το τέλος της μεγαλύτερης πολιτικής κρίσης στη σύγχρονη ιστορία του Ισραήλ, ο Ριβλίν, ανέθεσε στον Νετανιάχου να σχηματίσει κυβέρνηση ενότητας.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ρεουβέν Ριβλίν ανέθεσε σήμερα στον απερχόμενο πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να σχηματίσει κυβέρνηση ενότητας μετά το πράσινο φως του κοινοβουλίου, σφραγίζοντας το τέλος της μεγαλύτερης πολιτικής κρίσης στη σύγχρονη ιστορία του Ισραήλ.

«Μόλις εστάλη στο γραφείο του πρωθυπουργού επιστολή που δίνει εντολή στον Μπενιαμίν Νετανιάχου να σχηματίσει κυβέρνηση, και ενημερώθηκε επίσης ο πρόεδρος της Βουλής», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Τα πολιτικά στρατόπεδα του Νετανιάχου και του πρώην βασικού του αντιπάλου και νυν συμμάχου Μπένι Γκαντς ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ενέκρινε χθες, Τετάρτη βράδυ, τον σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ του Νετανιάχου και του Γκαντς.

Στο δικαστήριο είχαν προσφύγει ένα κόμμα της αντιπολίτευσης και μη κυβερνητικές οργανώσεις αμφισβητώντας τη νομιμότητα της συμφωνίας και κυρίως το ενδεχόμενο να αναλάβει την πρωθυπουργία ο Νετανιάχου εναντίον του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για διαφθορά.

Ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει όλες τις προσφυγές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα