Ο Κάρολος δεξιώθηκε τις μόνες καλεσμένες που ίσως είναι πιο γνωστές από εκείνον διαπλανητικά

Διαβάζεται σε 3'
Ο Κάρολος δεξιώθηκε τις μόνες καλεσμένες που ίσως είναι πιο γνωστές από εκείνον διαπλανητικά
Οι Blackpink σε εμφάνιση του 2022. YG

Ο βασιλιάς Κάρολος δεξιώθηκε τον πρόεδρο της Κορέας και τις Blackpink. Ποιος ήταν ο λόγος της παρουσίας των ίσως πιο γνωστών καλεσμένων από τον οικοδεσπότη -και δη στη νεολαία.

Ο βασιλιάς Κάρολος είχε καλεσμένους στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ το βράδυ της Τρίτης 21/11. Δεξιώθηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας, Γιουν Σουκ Γιολ και την πρώτη κυρία της χώρας, Κιμ Κέον Χι, παρουσία άλλων 170 καλεσμένων.

Κυρίως ήταν μέλη της βασιλικής οικογένειας και διακεκριμένοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Μεγάλη Βρετανία και την Κορέα.

Το κατώφλι ωστόσο, των ανακτόρων πέρασαν και τέσσερις ξεχωριστές γυναίκες.

Oι Blackpink ήταν επίτιμες καλεσμένες στη δεξίωση του Καρόλου στον πρόεδρο της Κορέας. Pool Photo via AP Yui Mok

 

Οι Blackpink έχουν χαρακτηριστεί ως ‘το μεγαλύτερο γυναικείο γκρουπ του κόσμου’. Είναι ηγέτιδες της παγκόσμιας κυριαρχίας της K-pop και οτιδήποτε αφορά τα μέλη της, γίνεται παγκόσμια είδηση.

Όπως για παράδειγμα, η εμφάνιση της Ταϊλανδής, Λίζα στο Crazy Horse του Παρισιού.

Η ίδια είχε δεχθεί προ ολίγων μηνών πρόταση από αμερικανική εταιρία παραγωγής δίσκων και διαχείρισης ταλέντου (στην οποία ανήκει η Beyoncé), για πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Την ίδια περίοδο, όταν η κορεατική εταιρία όπου ανήκουν oι Βlackpink (YG) αδυνατούσε να εξασφαλίσει τις επεκτάσεις, είδε την αξία της μετοχής της να ‘γκρεμίζεται’ (η πτώση ήταν της τάξης του 13%).

Η είδηση πως οι γυναίκες αυτές θα μείνουν στην YG (όχι με αποκλειστικά συμβόλαια, αλλά θα συνεχίσουν να ‘λειτουργούν’ ως Blackpink υπό αυτό το label -και μεμονωμένα θα κάνουν ό,τι θέλουν, για όποια εταιρία θέλουν) αποκατέστησε την τάξη.

ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ

Οι Κορεάτες αξιωματούχοι συνηθίζουν να συνοδεύονται στα σημαντικά τους ταξίδια από εξέχουσες περιπτώσεις της K-pop. Για το Παλάτι λοιπόν, ο πρόεδρος της χώρας επέλεξε τις Blackpink κι εκείνες ανταποκρίθηκαν.

Yπήρχε βέβαια, και ένας ιδιαίτερος λόγος.

Ο Κάρολος τους καλωσόρισε στα κορεάτικα (και χειροκροτήθηκε) τους καλεσμένους του, πριν απευθυνθεί ονομαστικά κάθε ένα από τα μέλη του συγκροτήματος και τις ευχαριστήσει «για το ρόλο που παίζουν στο να εκπαιδεύουν τη νεολαία του κόσμου επί της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, ως πρέσβειρες της προεδρίας του Ηνωμένου Βασιλείου στην COP26 και υποστηρικτές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ».

«Η Κορέα έχει ταιριάξει τον Ντάνι Μπόιλ με τον Μπονγκ Τζουν-χο, τον Τζέιμς Μποντ με το Squid Game και το «Let It Be» των Beatles με το «Dynamite» των BTS».

Οι πολιτισμοί μας μοιράζονται μια αξιοσημείωτη ικανότητα να αιχμαλωτίζουν τη φαντασία όλου του κόσμου, μετατρέποντας τη λεγόμενη ήπια δύναμη σε μια κοινή υπερδύναμη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα